Agricultura ecologica utilizeaza ca materii fertilizante compusi organici sau minerali care contin elemente nutritive, sub forme relativ indepartate de formele direct asimilabile de catre plante.

Fertilizarea nu se realizeaza direct pentru planta, ci prin mobilizarea complexului microecologic din sol. In vederea eliberarii prin procese biologice a elementelor nutritive, pe care plantele anuale si perene, fixatoare simbiotice ale azotului atmosferic, ocupa un rol important in asolament, azotul fixat de acestea eliberandu-se in sol lent, pe masura mineralizarii materiei organice rezultate din corpul microorganismelor (50-200 kg N/ha/an).

In ceea ce priveste fertilizarea cu fosfor se poate aprecia ca din reziduurile de recolta, precum si prin utilizarea unor forme minerale insolubile (ex.: fosfatii naturali), se poate asigura un nivel de fosfor potential, suficient pentru realizarea unor recolte normale.

Fertilizarea cu potasiu se asigura prin utilizarea gunoiului de grajd ca amendament organic sau a unor minerale naturale continand potasiu (ex.: sulfatul de potasiu natural, sarea potasica naturala etc.).

Se poate concluziona ca fertilizarea in agricultura ecologica, ca factor de mentinere a solului intr-o stare de nutritie optima, se bazeaza pe urmatoarele amendamente si fertilizanti:

Amendamente organice produse in ferma:
– gunoi de grajd compostat la suprafata sau in platforma;
– resturi vegetale ale culturilor;
– ingrasaminte verzi;
– paie utilizate ca mulci;
– must de grajd si urina – aerisit si diluat;
– compost obtinut din reziduuri organice nepoluate, produse in ferma sau din exterior;


Amendamente si fertilizanti provenind din exteriorul fermei:
– deseuri de abator;
– gunoi de grajd si composturi provenind din alte ferme;
– turba;
– paie;
– alge si extracte din alge;
– subproduse organice din industria alimentara si textila;
– composturi forestiere;
– produse ecologice realizate de firme specializate si certificate de organisme abilitate;

Amendamente minerale:
– pudra de roca;
– amendamente calcaroase si magneziene;
– alge calcifiate;
– fosfati naturali;
– zgura;
– sulfat de potasiu natural;
– saruri cu microelemente.

Atentie:
Composturile din deseuri urbane nu sunt admise in agricultura ecologica cu atat mai mult in legumicultura, unde produsele se consuma proaspete.

Toate produsele mentionate anterior pot fi utilizate numai daca provin din procese de productie in care nu s-au utilizat substante chimice de sinteza sau alte produse organice sau minerale poluante. Toate produsele utilizate in fermele ecologice trebuie avizate la inspectorii autorizati care certifica activitatea fermei.

Originally posted 2012-09-21 23:06:02.

Articole asemănătoare

Aveți infiltrații?

Aveți treceri / străpungeri / penetrări de cabluri / țevi / conducte prin pereți, planșee și pardoseli ce manifestă infiltrații sa exfiltrații! Aveți fisuri prin pereți și pardoseli?

Etansare perfecta a strapungerilor si fisurilorAvem soluții corecte și complete.

Doar vizitați https://strapungeri.afacereamea.ro/ și puteți să găsiți produsele și soluțiile corecte pentru situația dvs concretă. Puteți și să vă abonați pentru discounturi și comisioane.

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.