Ferma de raci este unul dintre proiectele mult timp ravnite de romani. Unii stiu deja care este pretul de comercializare a unui singur kilogram de raci vii sau a unui kilogram de raci congelati. In Romania, interesul marilor restaurante pentru carnea de raci ne spune sa investim in aceste afaceri cat mai rapid, cat timp competitorii nu incep sa isi faca aparitia. Nu doar acest motiv ne indruma catre un start in aceste afaceri profitabile cu raci, ci si cererea pe pietele externe.

Ferma de raci reprezinta o afacere profitabila din mai multe considerente.

Primul este usurinta cu care se demareaza aceste afaceri cu raci. Veti avea nevoie de o balta potrivita pentru cresterea racilor, de echipament necostisitor si de primele specimene de raci de rau.

Ca si detaliu graitor, un luciu de 1 ha de apa va ofera o productie de cca 600-800 de kg de raci. Acest lucru apare in situatia in care un kilogram de raci vii costa minim 12 euro si un kilogram de raci congelati ajunge si la pretul de 5 euro.

Investitiile in aceste afaceri cu raci sunt unele moderate. In cazul in care detineti deja un hectar de balta, investitiile scad drastic, la doar cateva mii de euro. Cheltuielile de intretinere pentru balta dvs nu sunt mai mari de 500-800 de euro/ha.

Un alt avantaj al acestei afaceri vine din directia amortizarii. Ferma de raci nu este una dintre afacerile care sa cunoasca amortizari lente. In fapt, din primul an va veti fi amortizat investitiile in aceste afaceri cu raci. Acest lucru se datoreaza preturilor de comercializare a racilor si faptului ca oferta este mult peste cererea prezenta.

Care sunt profiturile care reies din aceasta afacere cu ferma de raci? Cresterea racilor ne poate aduce si sume de 14.000 de euro pe an, si sa nu uitam de faptul ca aceasta activitate presupune un capital initial redus.

Daca mai punem la socoteala ca activitatea de crestere a racilor este eligibila pentru obtinerea de fonduri europene nerambursabile, atunci deja se cer investitii cat mai rapide in acest domeniu inca nedescoperit de multi romani.

Nu in ultimul rand, sa nu neglijam faptul ca aceste afaceri se potrivesc celor care nu doresc sa isi petreaca prea mult timp cu ingrijirea racilor. Racii sunt usor de crescut si de intretinut. Puteti sa va transformati afacerea intr-un hobby placut.

Autor: Matei Antonescu

CD-ul Ferma de raci iti prezinta in amanunt toate aspectele infiintarii si amenajarii unei ferme de raci, de la detaliile legate de anatomia racilor pana la cele tehnice ale construirii habitatului optim pentru raci.

CUPRINS:

1. Particularitati biologice
2. Ecosistemul racilor
3. Nutritia
4. Reproducerea
5. Bolile si tratamentul
6. Principalii daunatori ai racilor
7. Poluarea mediului si a habitatului
8. Productivitatea racului autohton

9. Prezentarea afacerii
– ce trebuie sa cuprinda o ferma de raci
– tipuri de iazuri
– cum poti sa incepi activitatea
– cum se construieste un lac
– instalatii hidrotehnice ,surse de alimentare cu apa
– instalatii de oxigenare apa
– conditii de amplasament ferma
– hrana (gestionarea si stocarea furajelor)
– care este repartitia optima rac/mp
– consumul individual de hrana la rac
– managementul gestionarii numarului de raci
– recoltarea racilor
– transportul, depozitarea si procesarea racilor
Si lista continua…

10. Intocmirea unui plan de afaceri
11. Informatii si adrese utile
– acte normative importante
– autoritati,legi ,H.G. , O.U.G. si avize de baza
12. Retete culinare
13. Bibliografie


2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației pentru Antreprenoriat Comunitar, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.

Originally posted 2012-03-30 01:50:56.

Articole asemănătoare

Studii Geo-Tehnice

Realizam Studii Geo-Tehnice in Conditii Foarte Avantajoase

Cele mai bune preturi din piata. Sunati acum: 0769 057 340

Proiectul Răsuceni

rasuceni

Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…

DIN CE AI POTI FACE RAI

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.