Goji este cunoscut de peste 2000 de ani în Tibet şi folosit în medicina tradiţională datorită numeroaselor benficii curative. Localnicii care consumă zilnic goji sub forme diferite – ca fructe uscate, suc, ceai sau ca ingrediente culinare – trăiesc mai mult, mai energic şi mai sănătos, chiar şi peste 100 de ani.

Legendele vorbesc despre goji încă din anul 800 D.C., cea mai cunoscută relatând despre fântâna de lângă un tufiş cu fructe goji. Călugării tibetani care beau apă din această fântână au observat primii calităţile ei deosebite asupra organismului şi au înţeles că fructele goji care cădeau în apă îi dădeau aceste calităţi.

O altă legendă vorbeşte despre un chinez numit Li Qing Yuen, care ar fi trăit 252 de ani consumând zilnic supă din fructe goji, practicând yoga taoistă şi făcând mişcare.

Cu timpul vestea despre fructul miraculos s-a răspândit, au venit oameni din toată Asia şi au luat răsaduri pe care le-au plantat în satele lor. Încetul cu încetul planta s-a răspândit în Himalaya şi Asia, tot mai mulţi oameni au auzit şi încercat fructul goji iar medicii au efectuat tot mai multe cercetări şi au scris cărti despre el.goji

Fructul Goji este cunoscut în America de-abia de la începutul acestui secol şi adoptat rapid de staruri precum Madonna, Elizabeth Hurley, Mischa Barton şi altii (“superfructul anului” în 2007).

Dacă nu aţi auzit până acum de goji, ne face plăcere să vi-l prezentăm ca pe o noutate miraculoasă de care majoritatea europenilor probabil nu au aflat încă.

Povestea şi călătoria lui goji prin Europa este prea puţin cunoscută în momentul actual, deşi în anul 1730 britanicii îl cultivau şi îl foloseau la prepararea ceaiului.

sursa: www.goji.ro

Originally posted 2012-09-22 07:22:35.

Articole asemănătoare

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.

Proiectul Răsuceni

rasuceni

Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…

DIN CE AI POTI FACE RAI