Campurile Romaniei s-au invaluit in nuante de mov. Lavanda, este in plina floare, iar cei care au investit in astfel, de culturi isi extind afacerile si produc, mai nou, tot soiul de dulceturi sau tincturi.

La 15 km de Cluj o cultura de lavanda intinsa pe 3 mii de metri patrati ne imbie sa o privim. In urma cu 5 ani, aici a aparut prima plantatie de lavanda. Oamenii au continuat sa investeasca asa ca suprafata cultivata s-a triplat. Acum florile culese de aici vor fi transformate in buchete de mireasa sau vor ajunge, sub forma de siropuri. tocmai la Bruxelles.

Gabriela Culda spune ca a facut cea mai buna investitie. Spre deosebire de alte culturi in care plantele sunt perisabile, lavanda poate valorificata atat verde, cat si uscata, pe tot parcursul anului. “Daca suntem perseverenti si daca jonglam cu piata si ne zbatem sa intram pe piata, da, poti trai dintr-o cultura de lavanda.

Un buchetel de lavanda costa 10-15 lei, marturiile pentru nunta 8 lei, iar siropurile de la 25 pana la 35 de lei. Si Raimonda a simtit mireasma profitului si a cultivat anul trecut un hectar. “Am scuturat toti mugurii si am ajuns la acest produs care e folosit la saculeti mirositori se pun in dulap pentru molii. Am facut acest gem un jeleu care e foarte parfumat, aromat si foarte bun si tincturile pe care le experimentez cu solvent alcool sau ulei se folosesc in aromaterapie, in welness, in zona spa.

Acest colt de Provence este in realitate la Ocna Mures. Ioan a investit aici in jur de 8000 de euro. Anul acesta si-a adus din Franta o distilierie mobila cu ajutorul careia produce ulei si apa florala – foarte cautate in industria cosmetica. “Daca e ulei de calitate si mai ales cum avem noi cultura ecologica, merge intre 150 si 200 de euro litrul. Apa florala bulgarii o vand cu 30-35 de euro, fiind organica si ea 100%”.

Din 100 de kg de lavanda obtine un litru de ulei si 30 de litri de apa florala. De pe un singur hectar Ioan aduna peste 6 tone de plante. Obtine intre 15.000 si 20.000 de lei pe hectar.

Ceaiul de levantica trateaza durerile de cap, iar planta are proprietati antiseptice, cicatrizante si sedative. Lavanda este cautata inclusiv in gastronomie.

 

Sursa:http://stirileprotv.ro/stiri/


2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației pentru Antreprenoriat Comunitar, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.

Articole asemănătoare

Aveți infiltrații?

Aveți treceri / străpungeri / penetrări de cabluri / țevi / conducte prin pereți, planșee și pardoseli ce manifestă infiltrații sa exfiltrații! Aveți fisuri prin pereți și pardoseli?

Etansare perfecta a strapungerilor si fisurilorAvem soluții corecte și complete.

Doar vizitați https://strapungeri.afacereamea.ro/ și puteți să găsiți produsele și soluțiile corecte pentru situația dvs concretă. Puteți și să vă abonați pentru discounturi și comisioane.

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.

Studii Geo-Tehnice

Realizam Studii Geo-Tehnice in Conditii Foarte Avantajoase

Cele mai bune preturi din piata. Sunati acum: 0769 057 340

Aveți nevoie de ferestre și uși?

ferestre și ușiÎncercați să ne cereți o ofertă și nouă și veți primi comisioane. Discounturile pot fi de la 20% pînă la 60%. De ce? Deoarece ne putem permite avand o oferta completa și fiind importatori direcți de profile!

La unele comenzi de ferestre și uși, oferim gratuit plasele de insecte.

Facem contracte de întreținere / mentenanță. Intrați acum în parteneriate ce vă pot aduce câștiguri mari.