Plantarea lavandeiAceasta lucrare trebuie realizata toamna, incepand cu decada a doua a lunii octombrie (daca solul este suficient de umed) ori primavara, la prima urgenta.

Plantarea se face la distanta de 1,0 m dintre randuri, distanta dintre plante pe rand fiind de 0,5-0,6 m sau 17-20 mii butasi /ha. Pe terenuri plane, randurile se distribuie de la nord la sud, de-a curmezisul ori sub unghi fata de directia vanturilor dominante.

Pe povarnisuri, randurile se dispun de-a curmezisul pantei. Inainte de sadire, campul se marcheaza, se imparte in parcele cu suprafata de cel mult 3-4 ha. Intre parcele se lasa drumuri tehnologice cu latimea de 3-4 m. Sa direa se face mecanizat, cu masini de tip LPM-4, sau manual, adancit, astfel incat coletul butasului sa fie incorporat in sol la 5-7 cm, iar la suprafata solului sa ramana 6-8 cm din varfurile butasilor.

Inainte de sadire, radacina se mocirleste in zeama de lut (sol) si baligar. Butasul sadit bine nu trebuie sa poata fi smuls din sol cu o forta de 2 kg. Gradul de prindere la o sadire de buna calitate trebuie sa fie de 95-99%.


2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației pentru Antreprenoriat Comunitar, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.

Originally posted 2012-11-02 07:35:26.

Articole asemănătoare

Studii Geo-Tehnice

Realizam Studii Geo-Tehnice in Conditii Foarte Avantajoase

Cele mai bune preturi din piata. Sunati acum: 0769 057 340

Aveți nevoie de ferestre și uși?

ferestre și ușiÎncercați să ne cereți o ofertă și nouă și veți primi comisioane. Discounturile pot fi de la 20% pînă la 60%. De ce? Deoarece ne putem permite avand o oferta completa și fiind importatori direcți de profile!

La unele comenzi de ferestre și uși, oferim gratuit plasele de insecte.

Facem contracte de întreținere / mentenanță. Intrați acum în parteneriate ce vă pot aduce câștiguri mari.

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.

Proiectul Răsuceni

rasuceni

Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…

DIN CE AI POTI FACE RAI