Plantarea lavandeiAceasta lucrare trebuie realizata toamna, incepand cu decada a doua a lunii octombrie (daca solul este suficient de umed) ori primavara, la prima urgenta.

Plantarea se face la distanta de 1,0 m dintre randuri, distanta dintre plante pe rand fiind de 0,5-0,6 m sau 17-20 mii butasi /ha. Pe terenuri plane, randurile se distribuie de la nord la sud, de-a curmezisul ori sub unghi fata de directia vanturilor dominante.

Pe povarnisuri, randurile se dispun de-a curmezisul pantei. Inainte de sadire, campul se marcheaza, se imparte in parcele cu suprafata de cel mult 3-4 ha. Intre parcele se lasa drumuri tehnologice cu latimea de 3-4 m. Sa direa se face mecanizat, cu masini de tip LPM-4, sau manual, adancit, astfel incat coletul butasului sa fie incorporat in sol la 5-7 cm, iar la suprafata solului sa ramana 6-8 cm din varfurile butasilor.

Inainte de sadire, radacina se mocirleste in zeama de lut (sol) si baligar. Butasul sadit bine nu trebuie sa poata fi smuls din sol cu o forta de 2 kg. Gradul de prindere la o sadire de buna calitate trebuie sa fie de 95-99%.

Originally posted 2012-11-02 07:35:26.

Articole asemănătoare

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.

Proiectul Răsuceni

rasuceni

Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…

DIN CE AI POTI FACE RAI

Aveți infiltrații?

Aveți treceri / străpungeri / penetrări de cabluri / țevi / conducte prin pereți, planșee și pardoseli ce manifestă infiltrații sa exfiltrații! Aveți fisuri prin pereți și pardoseli?

Etansare perfecta a strapungerilor si fisurilorAvem soluții corecte și complete.

Doar vizitați https://strapungeri.afacereamea.ro/ și puteți să găsiți produsele și soluțiile corecte pentru situația dvs concretă. Puteți și să vă abonați pentru discounturi și comisioane.

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.