Plantarea lavandeiAceasta lucrare trebuie realizata toamna, incepand cu decada a doua a lunii octombrie (daca solul este suficient de umed) ori primavara, la prima urgenta.

Plantarea se face la distanta de 1,0 m dintre randuri, distanta dintre plante pe rand fiind de 0,5-0,6 m sau 17-20 mii butasi /ha. Pe terenuri plane, randurile se distribuie de la nord la sud, de-a curmezisul ori sub unghi fata de directia vanturilor dominante.

Pe povarnisuri, randurile se dispun de-a curmezisul pantei. Inainte de sadire, campul se marcheaza, se imparte in parcele cu suprafata de cel mult 3-4 ha. Intre parcele se lasa drumuri tehnologice cu latimea de 3-4 m. Sa direa se face mecanizat, cu masini de tip LPM-4, sau manual, adancit, astfel incat coletul butasului sa fie incorporat in sol la 5-7 cm, iar la suprafata solului sa ramana 6-8 cm din varfurile butasilor.

Inainte de sadire, radacina se mocirleste in zeama de lut (sol) si baligar. Butasul sadit bine nu trebuie sa poata fi smuls din sol cu o forta de 2 kg. Gradul de prindere la o sadire de buna calitate trebuie sa fie de 95-99%.


2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației pentru Antreprenoriat Comunitar, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.

Articole asemănătoare

Studii Geo-Tehnice

Realizam Studii Geo-Tehnice in Conditii Foarte Avantajoase

Cele mai bune preturi din piata. Sunati acum: 0769 057 340

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.