Clujenii au dat buzna în hipermaketuri, pregătindu-se pentru sărbătorile de Paşte, mai precis pentru latura culinară şi socială a acestei sfinte sărbători. Nu mică le-a fost surpriza să vadă că majoritatea produselor, mai ales legumele, sunt de import. Cartofi din Ungaria, Austria şi Turcia, mere din Italia, ceapă din Bulgaria! De unde şi până unde produsele româneşti nu au loc în hipermaketuri? Poate în cazul Auchan, unde director este un anume Gaspar Biro, este de înţeles că se vând doar cartofi din Ungaria şi Franţa. Doar nu poţi să îi ceri unui ungur din România să fie loial producătorilor agricoli din România! Pentru toţi ceilalţi, însă, se pregăteşte o lege care va schimba complet “jocul” rafturilor în super şi hipermarketurile din România.

Supermarketurile si hipermarketurile ar putea fi obligate sa vanda produse romanesti in proportie de cel putin 80%, potrivit unei propuneri legislative inregistrate la Senat, ce prevede, totodata, si construirea celor doua tipuri de centre comerciale in afara oraselor.

Proiectul de lege inregistrat la Senat a fost initiat de un grup de 7 senatori independenti si propune modificarea Ordonantei Guvernului 99/ 2000 privind comercializarea produselor si serviciilor de piata, prin introducerea unui articol ce prevede ca centrele de vanzare de suprafata medie si mare vor vinde produse romanesti in proportie de 80%. Astfel, potrivit propunerii legislative, in cadrul supermarketurilor si hipermarketurilor se vor desface, in proportie de cel putin 80%, produse alimentare si nealimentare de productie romaneasca.

Evident că deja Consiliul Concurenţei s-a sesizat şi a afirmat că acest proiect de lege discriminează produsele din celelalte ţări ale UE. Evident, iobăgia e încă o boală grea la noi, pentru că (,) Consiliul Concurenţei nu s-a sesizat vreodată legat de faptul că ţari ca Franţa acordă subvenţii uriaşe producătorilor agricoli, iar legumele franţuzeşti ajung mai ieftine în România decât cele produse de români. În acest caz nu e vorba de “discriminare”. Discriminarea este doar când încercăm noi, românii, să avem un avantaj competitiv faţă de alţi producători, la noi în ţară. De George Bara, 13.04.2012 – NapocaNews

Originally posted 2013-12-19 07:15:38.

Articole asemănătoare

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.

Proiectul Răsuceni

rasuceni

Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…

DIN CE AI POTI FACE RAI

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.