Fazanul comun (Phasianus colchicus colchicus)

Este originar de pe malul estic al Mării Negre fiind adus în Europa de greci şi romani. Are corpul mai mic decat fazanul gulerat şi mongolic şi nu are guler alb. Culoarea generală este mai închisă decât la cei doi amintiţi: pe cap şi gât este verde închis bătând spre albastru metalic, în rest fondul este roşu închis, aripile brun verzui, coada cu dungi transversale închise. Lungimea totală este de 80 cm, lungimea aripii 25 cm, lungimea cozii 42 cm. Este mai putin prolific decât celelalte subspecii fiind în schimb mai rezistent şi necesitând mai puţină îngirijire din partea omului pentru menţinerea lui în teren.

Fazanul gulerat (Phasianus colchicus torquatus)

Este originar din China şi din estul Mongoliei. A fost adus în Anglia şi Franţa între anii 1750 – 1800. Are un guler alb, la spate mai îngust iar in faţă întrerupt. Spatele este brun deschis, supracodalele albastrui iar coada mai deschisă galben cenuşie. Deasupra ochilor şi pe crestet are pete deschise. Este mai mare, mai frumos şi mai prolific decât fazanul comun. Ouă mai de timpuriu, este mai puţin sperios şi mai usor de crescut artifical. În schimb este mai puţin atent la atacul răpitoarelor. Preferă numai terenurile de şes şi cu culturi agricole mozaicate (grâu, porumb, floarea soarelui, fâneţe). Rezistă numai acolo unde ocrotirea şi îngrijirea sunt intense. Lungimea totală 90 cm, lungimea aripii 28 cm, lungimea cozii 47 cm.

Fazanul mongolic (Phasianus colchicus mongolicus)

Este originar din Mongolia şi China de nord-est fiind adus în Anglia în jurul anului 1900. Este mai mare la corp, capul şi gâtul sunt de culoare verde bronz, pieptul este bronzat, pe aripi are pete albe argintii, supracodalele sunt roşii ruginii, gulerul alb nu este continuu ci în forma de semilună pe fiecare latură a gâtului care nu se împreunează nici în faţă nici în spate. Culoarea generală este mai închisă decât la fazanul gulerat şi mai deschisă decât la cel comun. Lungimea totală 94 cm, lungimea aripii 29 cm, lungimea cozii 48 cm. Caracteristice sunt remigele de culoare argintie şi smocurile de pene de la ureche foarte scurte. Este destul de prolific, fiind rezistent la excese de temperatura.

Fazanul verde sau japonez (Phasianus versicolor versicolor)

Este originar din Japonia şi a fost adus în Europa la mijlocul secolului al XIX-lea. Are culoarea verzuie, capul, gâtul, guşa, pieptul şi partea din spate sunt de un verde cenuşiu. Nu are guler alb. Este cel mai mic la corp dintre toti fazanii descrişi. Este rezistent la condiţiile de mediu având o mare capacitate de adaptare, Suportă regiunile deluroase cu un procent de pădure mai mare. Are un zbor mai rapid. în penajul femelei se observă culoarea verzuie. Lungimea totala 75 cm, lungimea aripii 23 cm şi lungimea cozii 36 cm.

Fazanul negru (Phasianus colchicus colchicus var tenebrosus)

Nu este subspecie aparte ci un produs al selecţiei acelor indivizi ai fazanului care prezentau fenomenul de melanism. A fost obţinut în crescătoriile englezeşti în anul 1920. Cocoşul are culoare neagră cu nuanţe de albastru şi verde pe cap, gât, guşa şi o parte din spate. Nu are guler alb.


2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației pentru Antreprenoriat Comunitar, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.

Articole asemănătoare

Studii Geo-Tehnice

Realizam Studii Geo-Tehnice in Conditii Foarte Avantajoase

Cele mai bune preturi din piata. Sunati acum: 0769 057 340

Proiectul Răsuceni

rasuceni

Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…

DIN CE AI POTI FACE RAI

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.

Aveți nevoie de ferestre și uși?

ferestre și ușiÎncercați să ne cereți o ofertă și nouă și veți primi comisioane. Discounturile pot fi de la 20% pînă la 60%. De ce? Deoarece ne putem permite avand o oferta completa și fiind importatori direcți de profile!

La unele comenzi de ferestre și uși, oferim gratuit plasele de insecte.

Facem contracte de întreținere / mentenanță. Intrați acum în parteneriate ce vă pot aduce câștiguri mari.