Un succes imediat a avut, în Singapore, deschiderea grădinilor verticale care produc legume proaspete pentru locuitorii uneia dintre cele mai aglomerate zone urbane din lume. Încântaţi de prospeţimea verde a plantelor, oamenii s-au înghesuit să cumpere totul încă din prima zi de funcţionare oficială a acestei pieţe verticale.

Potrivit ChannelnewsAsia, grădinile verticale deschise în Singapore produc, deocamdată, o jumătate de tonă de legume zilnic, dar deja au planuri de extindere în aşa fel încât să producă două tone pe zi până anul viitor. Iniţiativa aparţine celor de la Sky Greens, companie care a creat aceste sere verticale care produc de 5 – 10 ori mai multe legume decât o seră convenţională, cu producţie obţinută prin metode tradiţionale.

„Este prima grădină verticală hidraulică cu amprentă redusă de carbon din lume, care foloseşte soluţii urbane ecologice pentru a obţine o productivitate ridicată şi durabilă, sigură, de legume proaspete şi delicioase; proiectul foloseşte minimul de pământ, apă şi resurse energetice”, explică reprezentanţii Sky Greens. În condiţiile în care numai 7% din cererea de legume şi zarzavaturi de pe piaţa locală este întrunită de producţia locală şi cum legumele proaspete nu prea sunt disponibile în sezonul musonic, iniţiativa grădinilor verticale a venit la timp pentru Singapore, iar localnicii sunt încântaţi, după cum puteţi vedea în materialul de aici.

O scurtă prezentare a sistemului de grădini verticale:

Sursa şi foto: TreeHugger

Originally posted 2012-12-11 01:24:30.

Articole asemănătoare

Aveți infiltrații?

Aveți treceri / străpungeri / penetrări de cabluri / țevi / conducte prin pereți, planșee și pardoseli ce manifestă infiltrații sa exfiltrații! Aveți fisuri prin pereți și pardoseli?

Etansare perfecta a strapungerilor si fisurilorAvem soluții corecte și complete.

Doar vizitați https://strapungeri.afacereamea.ro/ și puteți să găsiți produsele și soluțiile corecte pentru situația dvs concretă. Puteți și să vă abonați pentru discounturi și comisioane.

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.

Proiectul Răsuceni

rasuceni

Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…

DIN CE AI POTI FACE RAI