Trendul „eco” nu mai este de mult o noutate, iar chinezii se pregătesc să-l ducă la un nou nivel. Ei vor beneficia de ferme “zgârie-nori” capabile să producă hrană pentru toţi locuitorii acestei ţări.

Turnurile eco vor fi construite în metropola chineză Shenzhen, unde atât populaţia, cât şi emisiile de carbon sunt în continuă creştere.

„În contextul hiperdezvoltării şi al accelerării urbanismului, acest proiect propune construirea unui centru ecologic urban, multicultural şi multifuncţional. Este un proiect firesc, un prototip verde, dens, un oraş inteligent conectat la TIC (tehnologii de informare şi comunicare)”, au explicat reprezentanţii companiei care se ocupă de acest proiect.

Pe lângă fermele propriu-zise, turnurile vor oferi şi spaţii pentru birouri sau centre comerciale. În ceea ce priveşte designul, clădirile vor avea un aspect futurist, desprins parcă din filmele SF.

6 este numărul clădirilor eco ce vor fi ridicate în Shenzhen.

Farmscraper – grădini printre nori

Zonele urbane tot mai aglomerate ale viitorului apropiat (din următoarele decenii, chiar) vor pune tot mai mare presiune pe mediu şi pe utilizarea resurselor naturale (apă, sol etc.). Arhitecţii se gândesc cum să rezolve problema acestui viitor suprapopulat şi vin cu soluţii precum grădinile zgârie-nori proiectate pentru oraşul Shenzhen din China.

 

Fermele sau grădinile verticale nu sunt o noutate, dar a le duce atât de aproape de nori este, cu siguranţă, un plan îndrăzneţ. Cât de fezabile vor fi cu adevărat astfel de grădini, rămâne de văzut, la fel şi dacă funcţionarea lor va fi în spiritul economiei resurselor şi nu a suprautilizării lor. Firma franceză Vincent Callebaut Architects a prezentat recent proiectul Farmscraper – Asian Cairns, un concept inedit destinat oraşului în expansiune Shenzhen din China. Şase turnuri cu structură care imită bolovani supraetajaţi alcătuiesc acest proiect ambiţios. Construcţiile ar avea, fiecare, o „coloană vertebrală” în jurul căreia ar urca spirala formată din bolovani şi ar urma să fie realizate în principal din oţel.

Grădinile suspendate ar avea rolul de a îmbunătăţi calitatea aerului, mai degrabă decât de a produce recolte. Fiecare turn va avea zone rezidenţiale, zone de birouri şi de petrecere a timpului liber. La parter vor fi multe spaţii verzi, sisteme de colectare a apei de ploaie, sisteme de procesare a apei; energia necesară unui turn va fi exclusiv eoliană şi solară. „Proiectul Asian Cairns propune construirea unui pol urban multifuncţional, multicultural şi ecologic, totodată. Este prototipul unui oraş inteligent, verde, dens, conectat la tehnologie şi susţinut de biotehnologie. Proiectul sintetizează filosofia noastră arhitecturală care transformă oraşele în ecosisteme, cartierele în păduri şi clădirile în copaci, adică constrângerile în oportunităţi şi fiecare resursă folosită într-una reutilizabilă”, explică autorii proiectului. Vă lăsăm în compania imaginilor:

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa şi foto: TreeHugger, World Architecture News

 


2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației pentru Antreprenoriat Comunitar, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.

Originally posted 2013-03-11 08:29:35.

Proiectul Răsuceni

rasuceni

Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…

DIN CE AI POTI FACE RAI

Aveți nevoie de ferestre și uși?

ferestre și ușiÎncercați să ne cereți o ofertă și nouă și veți primi comisioane. Discounturile pot fi de la 20% pînă la 60%. De ce? Deoarece ne putem permite avand o oferta completa și fiind importatori direcți de profile!

La unele comenzi de ferestre și uși, oferim gratuit plasele de insecte.

Facem contracte de întreținere / mentenanță. Intrați acum în parteneriate ce vă pot aduce câștiguri mari.

Studii Geo-Tehnice

Realizam Studii Geo-Tehnice in Conditii Foarte Avantajoase

Cele mai bune preturi din piata. Sunati acum: 0769 057 340

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.