O afacere inedita, cu desfacere asigurata
Cresterea animalelor pentru blana s-a dovedit a fi, de-a lungul timpului, o ocupatie dintre cele mai rentabile. Iata de ce va propunem sa desfasurati o activitate in acest domeniu, devenind crescator de chinchilla – niste animale care nu necesita conditii speciale si care au o blana deosebit de pretioasa.

Avantajul major consta in faptul ca desfacerea va este asigurata prin colaborarea cu un crescator profesionist.

“Cel mai mult m-a determinat sa aleg aceasta afacere faptul ca nu e nevoie de un spatiu prea mare. Cresterea lor nu presupune o calificare speciala. In plus, sunt animale foarte curate. Am inceput cu un hobby, iar acum am clienti si in tara si in strainatate.”, ne marturiseste dl. Simon Lorand din Reghin.

Avantajele afacerii
Pentru desfasurarea activitatii nu este nevoie de un spatiu mare. Cel putin pentru cateva familii, o incapere de 15-20 mp e de ajuns.

Chinchillele sunt animale foarte curate, negalagioase, iar lucrul cu ele ia foarte putin timp. Cerintele de baza ale acestei indeletniciri sunt: punctualitate maxima in ceea ce priveste ora de hrana, controlul regulat al starii generale a animalelor si seriozitate in activitatea de crestere. Chinchilla fiind un animal nocturn si destul de sensibil la factorii perturbatori, trebuie sa i se asigure cat mai multa liniste si confort in timpul zilei.

In plus, nu trebuie sa fiti specialist in cresterea animalelor pentru a va apuca de aceasta indeletnicire. Afacerea se poate desfasura foarte bine ca o a doua ocupatie de catre o persoana sau o familie in care cel putin un membru isi petrece mai mult timp pe langa casa. O singura persoana poate ingriji 1.000 de chinchilla. De altfel timpul acordat intretinerii animalelor este foarte redus, hranirea durand 15-30 minute pe zi, in functie de numarul animalelor.

De asemenea, afacerea este deschisa unor categorii largi de persoane, atat din mediul urban, cat si din cel rural.

Conditii si costuri de start
Pentru a demara afacerea aveti nevoie de aproximativ 700-800 $, bani necesari pentru:

 • achizitionarea unei singure familii de chinchilla compusa din 5 femele si unul sau doi masculi standard;
 • procurarea de custi (o cusca are pretul de 15$)
 • amenajarea unui spatiu modest (15-20 mp).

Investitia initiala in animalele si materialele necesare o recuperati dupa primul an de activitate, din vanzarea puilor, pretul acestora fiind de 22-40 $/buc. Singura cheltuiala care va ramane, cea cu hrana, este nesemnificativa: 1 kg de concentrat pe luna, la pretul de 0,30 $/kg.

Orice persoana fizica care vrea sa tina cateva familii o poate face fara vreo autorizatie speciala, ca si cand ar creste orice fel de animal.

La cumpararea animalelor, se semneaza un borderou de achizitii, la fel si la vinderea puilor.

Primii clienti care au cumparat cate o familie de chinchilla de la Simon Lorand au fost doi medici si un profesor. Acum, dansul colaboreaza cu persoane din toata tara si chiar din strainatate.

Afacerea este foarte indicata pentru pensionarii care-si cauta o ocupatie linistita dupa anii de serviciu. Ea nu necesita sa i se aloce mult timp si poate aduce venituri considerabile.

Profitabilitatea afacerii
Pentru viitorul crescator de chinchilla, e foarte important faptul ca investitia initiala, desi pare semnificativa, se poate recupera dupa primul an de activitate, in functie de productivitatea femelelor.

Gestatia chinchilelor dureaza 4 luni, deci se pot realiza 2-3 monte intr-un an. Chinchilele nasc in medie 2-3 pui la o fatare, ca urmare intr-un an, daca o femela naste 7 pui, s-a recuperat deja investitia pentru femela respectiva.

Iata un calcul simplu care arata care vor fi veniturile dvs. din exploatarea unei singure familii de chinchilla:
5 femele x 7 pui = 35 pui x 22 $/buc = 770 $/an.

Daca lucrati insa cu 5 familii de chinchilla veniturile devin foarte interesante – peste 3.800 $/an.

Aceasta rata a profitului foarte mare constituie unul dintre punctele forte ale afacerii. Un alt avantaj e dat de faptul ca activitatea nu presupune o munca calificata. Practic si un copil se poate ocupa de intretinerea chinchillelor.

Pentru a porni si a va dezvolta afacerea cu chinchille aveti nevoie sa stiti:

 • anatomia si fiziologia chinchillelor;
 • alimentatia chinchillelor – retete de furaje pe varste de crestere;
 • inmultirea chinchillelor;
 • metodele de sacrificare si jupuire;
 • planul de afaceri cu ajutorul caruia va puteti investi profitabil banii;
 • legislatia specifica acestei afaceri;
 • adresele utile desfasurarii acestei afaceri; descoperiti in plicul cu adrese utile coordonatele de contact ale
 • catorva firme care asigura materialul biologic si preluarea animalelor.

Este o afacere simpla, usor de administrat si cu un potential de crestere foarte mare.

Originally posted 2012-01-31 23:25:47.

Articole asemănătoare

Aveți infiltrații?

Aveți treceri / străpungeri / penetrări de cabluri / țevi / conducte prin pereți, planșee și pardoseli ce manifestă infiltrații sa exfiltrații! Aveți fisuri prin pereți și pardoseli?

Etansare perfecta a strapungerilor si fisurilorAvem soluții corecte și complete.

Doar vizitați https://strapungeri.afacereamea.ro/ și puteți să găsiți produsele și soluțiile corecte pentru situația dvs concretă. Puteți și să vă abonați pentru discounturi și comisioane.

Proiectul Răsuceni

rasuceni

Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…

DIN CE AI POTI FACE RAI

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.