Descriere: Brahmi este planta mica târâtoare cu numeroase ramuri. Aceasta crește până la o înălțime de 2-3 metri și filialele sale sunt de 10-35 cm lungime. Ea are frunzele de formă ovală, care sunt de 1-2 cm lungime și 3 – 8 mm larg. Frunzele sunt formate în perechi de-a lungul tulpinii mici-tubulare. Flori cu cinci petale sunt alb-violet. Tulpina este moale, suculentă. Radacinile ies din noduli direct pe sol. Fructul este oval ascuțit la vârf.

Brahmi este o planta medicinala folosita de peste 5000 de ani î.Hr., în sistemul de medicina ayurvedica ca un tonic al sistemului nervos (al sanatatii mintale) – de a îmbunătăți memoria și intelectul și de a promova vitalitatea tinerească și longevitate.

Bacopa monniera și Centella asiatica, sunt cunoscute sub numele de Brahmi.

Acțiuni
Brahmi a demonstrat ce poate face in anumite afectiuni: anti-anxietate, relaxare, poate să îmbunătățească memoria, este anti-oxidant, este anti-cancer, este bronhodilatator, imuno-modulator si are efecte anti-inflamatorii asa cum rezulta din studii farmacologice. Brahmi a demonstrat in studiile clinice ca îmbunătățeste în mod semnificativ viteza de prelucrare a informațiilor vizuale, rata de învățare și consolidare a memoriei, precum și usureaza starea de anxietate.

Doza folosita curent este de 2-10g planta uscata / zi, sau extract standardizat (40% bacosides) 300-500 mg / zi

Un medic specializat in Medicina Integrativa, un nutritionist calificat sau naturopat va fi bine instruit în utilizarea de substante nutritive, inclusiv doza lor corespunzătoare, contraindicații și interacțiuni potențiale cu alte medicamente sau alimente. Deși multe remedii pe bază de plante sunt disponibile la liber in farmacii, nu este recomandată auto-prescrierea, cu excepția cazurilor unor afectiuni minore, iar cele mai bune rezultate vor fi obținute prin solicitarea sfatului unui medic calificat in medicamente pe bază de plante. Deoarece orice substanță vegetală, chiar și cele care sunt folosite ca alimente, poate provoca o reacție alergică la unele persoane.

Originally posted 2012-10-15 10:04:35.

Articole asemănătoare

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.

Proiectul Răsuceni

rasuceni

Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…

DIN CE AI POTI FACE RAI

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.