Bautura care te face longeviv: kefirulIntamplator sau nu, arealul Caucazului, acolo unde kefirul este recunscut ca bautura traditionala a tuturor varstelor este una din zonele cu cei mai longevivi oameni de pe planeta.

Multi cercetatori atribuie aceasta circumstanta calitatilor deosebite ale respectivei bauturi, un fel de iaurt, ceva mai acrisor, unori foarte putin alcoolizat, placut la gust si care, dupa ce l-ai baut, iti da o senzatie deosebita de buna dispozitie si confort.

Un preventiv de exceptie

Ca aspect, kefirul nu difera mult de laptele batut, dar fabricarea este diferita. Kefirul este produs de actiunea unei ciuperci in mediul lactic.

Ciuperca este originara din Caucaz, dar, ulterior, s-a raspandit si in alte zone, destul de limitate, intrucat este foarte sensibila la schimbarea conditiilor climaterice si chiar geografice.

Ilya Mechnikov, laureat al premiului Nobel din anul 1908, si-a consacrat o buna parte din viata studiind influenta laptelui covasit, a iaurtului si, mai ales, a kefirului asupra organismului uman.

Studiile sale au ajuns la concluzia ca, prin proprietatile sale, kefirul elimina factorii toxici din organism, intarziind fenomenele de imbatranire a corpului si favorizand longevitatea.

Cercetarile mai recente au demonstrat ca aceasta bautura, consumata sistematic, are efecte spectaculoase in tratarea unor efectiuni, ca: gastrita acuta si cronica, hipertensiune arteriala, cardiopatia ischemica, deficienta de vitamine.

De asemenea, kefirul previne ciroza hepatica, diabetul, ateroscleroza si cancerul. Asemenea boli sunt aproape inexistente in zonele unde kefirul se consuma sistematic de catre populatie.

Un panaceu, bineinteles, oriental

Pentru persoanele sanatoase, kefirul este indicat ca tonic general. Un pahar de kefir, baut seara, asigura buna functionare a tractului gastro-intestinal. Produsul lactat distruge agentii de putrefactie daunatori organismului.

Consumat dimineata, pe stomacul gol, un pahar cu kefir stimuleaza apetitul si regleaza tonusul nervos pe intreaga zi.

Specialistii au constatat ca acest aliment, pe langa faptul ca asigura mentinerea sanatatii in intregul organism, actioneaza favorabil asupra sistemului nervos central. Ca urmare, persoanele ajunse la varste inaintate, isi pastreza luciditatea, memoria si capacitatea de gandire, calitati care, in mod obisnuit sunt alterate de varsta.

Nu odata, ziarele au relatat cazul unor barbati batrani din zonele subcaucaziene, care, la varste aproape centenare, isi lucrau pamantul, isi practicau mestesugurile, sau cazul unor femei care crosetau sau brodau fara sa utilizeze ochelari.

Brevetat de Rusia, Japonia si Canada

Incaput pe mana cosmeticienilor, kefirul s-a dovedit surprinzator de eficace si in anumite tratamente externe.

Datorita prorietatilor legate de regenerarea si intinerirea pielii, unele saloane de infrumusetare folosesc masca de kefir, menita sa atenueze sau sa previna ridurile, sa hidrateze si sa inmoaie tenul, sa produca un efect de intinerire a fetei.

Intrucat calitatile produsului l-au facut pretuit si cautat, cativa producatori cu putere financiara – Rusia, Japonia si Canada – au reusit sa obtina licenta de fabricatie, fiind singurele tari autorizate sa fabrice si sa comercializeze produsul, oferind si garantiile corespunzatoare.

Termenul de valabilitate este scurt

In afara celor citate, se mai cunoaste kefirul indian si cel tibetan, ambele cu indicatii terapeutice, fiecare cu traditia si cu reputatia sa particulara.

Circulatia kefirului – ma refer la cel patentat – este totusi limitata, intrucat licenta s-a acordat numai pentru fabricarea in conditii strict ecologice, fara conservanti – cum era si normal.

In aceste conditii, kefirul trebuie consumat la scurt timp dupa fabricatie, fiecare zi de intarziere modificandu-i proprietatile.

Transportul cu avionul, depozitarea pe timp scurt, comercializarea rapida fac ca pretul acestui produs lactat sa apara in fata cumparatorilor foarte ridicat, in raport cu iaurtul obisnuit, cu care, de altfel, se aseamana foarte mult.

Este bun si iaurtul, dar nu pare sa produca aceleasi efecte.

Originally posted 2012-12-23 03:52:08.

Articole asemănătoare

Aveți infiltrații?

Aveți treceri / străpungeri / penetrări de cabluri / țevi / conducte prin pereți, planșee și pardoseli ce manifestă infiltrații sa exfiltrații! Aveți fisuri prin pereți și pardoseli?

Etansare perfecta a strapungerilor si fisurilorAvem soluții corecte și complete.

Doar vizitați https://strapungeri.afacereamea.ro/ și puteți să găsiți produsele și soluțiile corecte pentru situația dvs concretă. Puteți și să vă abonați pentru discounturi și comisioane.

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.