Kefirul este o băutură lactat acidă ce se obţine din granule de Kefir care fermentează lactoza din lapte (zahărul din lapte) cu formare de acid lactic, dioxid de carbon şi alcool. Această băutură minunată se obţine prin dubla fermentare în prima fază fermentare lactică iar apoi, la temperaturi mai scăzute, alcoolică.

Această băutură nu se obţine din ciuperca de Kefir – termen greşit – ci din granule de Kefir care reprezintă o aglomerare de cazeină care în interior şi la suprafaţă au microorganisme specifice care conduc la obţinerea acestei minunate băuturi.

Laptele inoculat cu granule de Kefir poate să reprime creşterea de agenţi patogeni la nivel intestinal – ca de exemplu Salmonella sau Shigella – aceasta datorându-se complexităţii moleculei granulei de Kefir precum şi a modului de acţiune al microorganismelor care formează granula de Kefir.

Kefirul se bucură de o tradiţie bogată în protecţia sănătăţii. Înainte de URSS, se întrebuinţa în spitale şi sanatorii pentru o varietate de boli incluzând dereglări de metabolism, arteroscleroză şi boli alergice. El era folosit şi pentru tratamentul tuberculozei, a cancerului şi a dereglărilor gastrointestinale când nici un tratament medical modern nu era disponibil. Consumul de Kefir avea, de asemenea, să fie asociată cu longevitatea din Caucaz fapt demonstrat de savanţi.

Savanţii au observat beneficiile digestive ale aportului de Kefir asupra sănătăţii şi longevităţii datorită componentelor sale antioxidante, anticancerigene şi bacteriostatice.

Echipele de cercetare diverse din toată lumea a încurajat rezultatele aduse de Kefir asupra sănătăţii. Cele mai multe metode de cercetare au fost executate în vitro atât pe animale cât şi pe subiecţi umani.

Studiile recente asupra consumului de Kefir au arătat şi demonstrat proprietăţile antitumorale şi antimutagenice, acest lucru datorându-se substanţelor existente în granula de Kefir (imidazolinei).

Din păcate în comerţ nu se găsesc aceste granule de Kefir asa ca va recomand sa folositi în amestec iaurt probiotic care are înscris pe eticheta culturi de Bifidobacteri, Lactococi, Streptococi lactici etc. şi, de asemenea, şi alte culturi lactice. Cu cât sunt mai multe cu atât va apropiaţi mai mult de Kefirul adevărat numai ca nu veţi găsi în nici una drojdii specifice aşa ca va recomand sa cumpăraţi şi Kefir care are capacul de aluminiu termosudat de pe pahar balonat deoarece acesta are în compoziţie drojdii care fermentează lactoza şi conduce la CO2 şi alcool 0,1-0,5%.

Laptele este preferabil sa fie pasteurizat şi omogenizat şi sa aibă un conţinut de grăsime de 3.3% ca sa obtineţi Kefir ceva mai apropiat de cel adevărat.

După ce aţi obţinut toate acestea amestecaţi laptele, iaurturile şi Kefirul şi le distribuiţi în recipiente pe care la închideţi şi-l menţineţi la temperatura de 20-24 °C timp de 24 ore după care la puneţi la răcoare sau în frigider încă 24 ore pentru fermentarea alcoolica. Asta dacă aveţi în compoziţie drojdii de la Kefirul cumpărat de dumneavoastră.

Este necesar ca recipientele să fie bine spălate şi sterilizate deoarece în caz contrar se dezvoltă micoorganisme patogene de alterare care dau gust neplăcut şi fermentează (E. Coli).

Menţionăm că acest produs se foloseşte cu succes şi la tratarea cancerului de colon prin faptul că reduce pH-ul şi favorizează flora de fermentaţie în detrimentul unei flore de putrefacţie care cauzeză diferite afecţiuni şi probleme de tranzit intestinal.


2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației pentru Antreprenoriat Comunitar, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.

Originally posted 2012-12-26 21:43:16.

Articole asemănătoare

Proiectul Răsuceni

rasuceni

Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…

DIN CE AI POTI FACE RAI

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.

Studii Geo-Tehnice

Realizam Studii Geo-Tehnice in Conditii Foarte Avantajoase

Cele mai bune preturi din piata. Sunati acum: 0769 057 340