Idei de afaceri: Vanzarea de pauni te umple de baniIn urma cu noua ani, un vrancean si-a scos via din batatura si a cumparat pauni. Lumea s-a minunat ce l-a apucat, stiut fiind faptul ca Vrancea este taramul vinului, si a zis ca e nebun. Insa dupa ce a vazut ca omul vinde o pereche de pauni cu 500 de euro, iar Viorel Cofarea vinde cel putin 50 intr-un an, basca penele care cad si pot fi vandute separat, lumea n-a mai clevetit.

„Click” l-a descoperit pe vrancean si a scos de la el povestea afacerii sale. „Sunt destui oameni cu bani in Romania, care isi fac vile si vor o pasare frumoasa ca sa le incante privirea cand stau in curte. Uitati-va la ei. Cum sa nu-ti doresti asa o frumusete in ograda”, spune entuziast Viorel Cofarea.

Prima pereche de pauni a gasit-o foarte greu, in 1999. A dat atunci 20 de milioane de lei, dar si-a scos banii foarte repede. A fost primul care a iesit pe piata cu martisoare din pene de paun si a facut furori printre vranceni. Pe langa faptul ca sunt frumosi, paunii nici nu sunt pretentiosi.

„Mananca mai putin decat o gaina. N-au nevoie de conditii speciale. Le fac curat in tarcuri o data la 6 luni, ii vaccinez si gata”, isi descrie Viorel Cofarea munca lui de crescator de pauni. Acum are 60 de perechi adulte si 30 de pui, dar au fost ani in care ferma lui numara si 300 de exemplare.

De-a lungul timpului, Viorel Cofarea a invatat ca nu e rentabil sa vanda ouale, asa ca asteapta ca puii sa implineasca 10 luni inainte de a-i da. Un mascul cantareste 6-7 kg, iar coada sa ajunge la 1,5 m lungime. Paunita cantareste cam 5 kg si poate face, in lunile de vara, aproximativ 20 de oua.

Originally posted 2012-12-23 02:21:28.

Articole asemănătoare

Proiectul Răsuceni

rasuceni

Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…

DIN CE AI POTI FACE RAI

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.