La începutul lui 2010, toate prognozele indicau un an agricol de excepţie. Culturile de fructe, legume şi cultura mare au avut un start excelent, premisa unor recolte bogate.

Din păcate, odată cu vara au venit şi ploile în exces, în cantităţi mult prea mari şi pe perioade lungi de timp, împiedicând astfel efectuarea tratamentelor la timp dar şi recoltarea în bune condiţii a ceea ce a mai rămas.

Chiar şi cei care au cultivat în solarii au avut de suferit din cauza volumului mic de aer din interiorul solarului şi a posibilităţilor reduse de ventilaţie. La polul opus, cei care au în dotare solarii înalte şi cu posibilităţi multiple de ventilaţie, au reuşit să obţină recolte de calitate şi în cantităţi care să le asigure un profit substanţial.

Caracteristicile solariilor Haygrove

Solariile Haygrove, vândute în peste 40 de ţări de pe patru continente, sunt construite tocmai pentru a preîntâmpina acele situaţii care duc la pierderi majore. Caracteristic pentru toate tipurile de solarii Haygrove este că sunt proiectate pentru:

 • protejarea unor suprafeţe mari cu costuri minime;
 • posibilitatea de a lucra în interiorul solarului cu tractoare de dimensiuni normale;
 • mutarea facilă de pe o solă pe alta, în funcţie de rotaţia culturilor;
 • montarea pe teren înclinat sau accidentat;
 • nu este necesară nivelarea terenului unde vor fi instalate solariile;
 • pot fi deschise complet în zilele călduroase;
 • sunt proiectate să poată fi ventilate total în zilele cu temperaturi foarte mari sau foarte umede, pentru a păstra o temperatură optimă în interiorul solarului;
 • pot fi închise complet pentru extinderea sezonului de cultură, ceea ce dă posibilitatea fermierului să obţină un maxim de timpurietate, dar şi producţie toamna târziu;
 • sunt uşor adaptabile la plasa de umbră şi contra insectelor;
 • sunt foarte ieftine, ceea ce permite recuperarea investiţiei în două sau trei sezoane de recoltă.

De asemenea, calitatea materialelor folosite, precum şi uşurinţa în exploatare, reprezintă caracteristici generale ale oricărui tip de solar pentru agricultură marca Haygrove.

Solariile din seria Greenhouse

Solariile Haygrove din seria Greenhouse beneficiază de o parte din caracteristicile serelor permanente, la o scară mult mai mare şi cu costuri mult mai reduse. Sunt destinate în special fermelor care produc şi în sezonul cu temperaturi ridicate, unde este recomandat un volum mare de aer, în combinaţie cu posibilitatea unei ventilaţii totale şi colectarea apei de pe solarii.

Lungimea suporţilor de cerc este variabilă, ceea ce dă posibilitatea ca în solariile Haygrove din seria Greenhouse să se poate cultiva orice. Este ideal pentru protecţia cireşilor, tomatelor, ardeilor sau a altor plante care necesită şi spaţiu lateral, pentru a face cât mai uşoară recoltarea.

De asemenea, culturile de căpşuni, flori, plante ornamentale, afin, zmeură etc., găsesc în interiorul tunelelor Greenhouse un mediu foarte propice dezvoltării şi fructificării.

Suporţii arcelor de cerc au o formă specială, care permite instalarea unor jgheaburi generoase, recuperându-se astfel apa din precipitaţii. Forma arcelor de cerc a fost astfel concepută încât partea verticală a solarului să fie cât mai înaltă. Această soluţie adoptată de Haygrove are patru avantaje:

 • măreşte volumul de aer din interior, ccea ce influenţează pozitiv procesul de creştere a plantelor;
 • la îmbinarea dintre două tunele, distanţa dintre folii este foarte mică, creându-se astfel o închidere foarte bună, ceea ce duce la reducerea pierderilor de căldură;
 • apa de pe solar cade vertical, direct în jgeab;
 • asigură condiţiile necesare adaptării rapide a plantelor în interiorul solarului.

AVANTAJELE SOLARIILOR HAYGROVE GREENHOUSE

 • volum mare de aer;
 • posibilitatea de a fi total închise pentru extinderea sezonului;
 • jgheaburi generoase pentru colectarea şi folosirea apei de ploaie pentru irigaţii;
 • se pot deschide total în zilele călduroase;
 • se pot muta de pe o parcelă pe alta;
 • se poate întări partea superioară cu o bară de oţel, pe care se pot suspenda cărucioare pentru transportul produselor, ambalajelor, dar şi sistemul de irigaţii sau tratamente;
 • se construiesc foarte repede, nu necesită nivelarea terenului sau contract cu firme specializate în construcţii;
 • nu necesită betoane sau alte structuri de fixare;
 • sunt construite în sistem multiplu, minim trei tunele într-un monobloc, nelimitat ca şi număr de tunele din monobloc;
 • lăţimea unui tunel este de minim 5,5 m şi maxim 8,5 m, înălţimea la centru poate fi între 3 şi 5,5 m, lungimea în funcţie de teren;
 • sunt confecţionate din ţeavă de oţel special, cu diametrul de 40 mm, galvanizată interior şi exterior, cu grosimea peretelui de 2 sau 2,5 mm, în funcţie de necesităţi;
 • uşi care se rulează manual sau electric;
 • folie Visqueen, produsă în Marea Britanie, tratată, cu grosimi disponibile de: 0,150 mm, 0,180 mm, 0,200 mm.

2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației pentru Antreprenoriat Comunitar, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.

Originally posted 2012-09-16 09:56:37.

Articole asemănătoare

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.

Aveți infiltrații?

Aveți treceri / străpungeri / penetrări de cabluri / țevi / conducte prin pereți, planșee și pardoseli ce manifestă infiltrații sa exfiltrații! Aveți fisuri prin pereți și pardoseli?

Etansare perfecta a strapungerilor si fisurilorAvem soluții corecte și complete.

Doar vizitați https://strapungeri.afacereamea.ro/ și puteți să găsiți produsele și soluțiile corecte pentru situația dvs concretă. Puteți și să vă abonați pentru discounturi și comisioane.

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.