Ştiai că există plante care aspiră noxele? Datorită acestei calităţi, aerul din cameră sau din dormitorul copilului este mereu curat. Iată ce specii sunt cele mai bune «filtre»! Primulele îţi parfumează camera

Mirosul florilor poate avea efect calmant asupra micuţilor. De pildă, primulele, brânduşele, kalanchoe sau violetele înfloresc primăvara şi nu răspândesc substanţe toxice.

Dacă vrei ca petalele să capete o culoare mai intensă, poţi pune în pământul lor îngrăşământ cu azot, fosfor, potasiu, magneziu, cupru, fier şi bor.

„Planta păianjen”, un filtru natural

În vase suspendate sau la pervazul ferestrei, câteva ghivece cu „Planta păianjen”, cum mai este denumită popular Chlorophytum Comosum, poate împrospăta din plin aerul din cameră.

Biologii o recomandă cu încredere, deoarece are o putere extraordinară de filtrare şi de menţinere a curăţeniei aerului.

Ea creşte destul de repede, dacă o expui la lumină. Şi mai ales dacă primăvara îi schimbi pământul şi-i pui fertilizatori.

Sansevieria curăţă aerul de poluanţii chimici

O altă plantă care se dezvoltă uşor şi e recunoscută pentru calităţile sale de a curăţa aerul de poluanţii chimici este Sansevieria.

Creşte fără probleme dacă o fereşti de razele solare puternice  şi de curenţii reci de aer.

În plus, este bine să ştii că udarea ei se face o dată la trei zile, numai după ce pământul s-a uscat complet. Apa în exces îi poate macera complet rădăcina.

Atenţie! Muşcatele consumă oxigenul

Excesul de plante în camera celor mici poate altera calitatea aerului. Motivul? Unele plante emană pe timp de noapte (prin frunze) o cantitate destul de mare de dioxid de carbon.

De aceea, palmierii, filodendronul, ficusul şi muşcatele pot schimba o mare parte din aerul încăperii în dioxid de carbon.

Iată motivul pentru care este bine să mizăm doar pe acele specii care îmbunătăţesc calitatea aerului.

De asemenea, este bine să eviţi să pui în camera copiilor plante care emană un parfum puternic şi, în consecinţă, o mare cantitate de polen.

Aglaonema reduce dioxidul de carbon

Ai un colţişor gol în camera copilului? Îl poţi decora cu o Aglaonema, căreia i se mai spune şi „Planta întunericului”, deoarece se simte bine şi în zone mai puţin luminoase.

În plus, este excelentă pentru purificarea aerului. Udarea se face de două ori pe săptămână, numai dacă pământul e complet uscat.

Frunzele ei se păstrează mai frumoase dacă le ştergi o dată pe lună cu bere sau cu cafea.

17 aprilie 2012 | Elisabeta Cosmescu


2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației pentru Antreprenoriat Comunitar, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.

Originally posted 2012-10-26 21:28:36.

Aveți nevoie de ferestre și uși?

ferestre și ușiÎncercați să ne cereți o ofertă și nouă și veți primi comisioane. Discounturile pot fi de la 20% pînă la 60%. De ce? Deoarece ne putem permite avand o oferta completa și fiind importatori direcți de profile!

La unele comenzi de ferestre și uși, oferim gratuit plasele de insecte.

Facem contracte de întreținere / mentenanță. Intrați acum în parteneriate ce vă pot aduce câștiguri mari.

Proiectul Răsuceni

rasuceni

Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…

DIN CE AI POTI FACE RAI

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.