Ştiai că există plante care aspiră noxele? Datorită acestei calităţi, aerul din cameră sau din dormitorul copilului este mereu curat. Iată ce specii sunt cele mai bune «filtre»! Primulele îţi parfumează camera

Mirosul florilor poate avea efect calmant asupra micuţilor. De pildă, primulele, brânduşele, kalanchoe sau violetele înfloresc primăvara şi nu răspândesc substanţe toxice.

Dacă vrei ca petalele să capete o culoare mai intensă, poţi pune în pământul lor îngrăşământ cu azot, fosfor, potasiu, magneziu, cupru, fier şi bor.

„Planta păianjen”, un filtru natural

În vase suspendate sau la pervazul ferestrei, câteva ghivece cu „Planta păianjen”, cum mai este denumită popular Chlorophytum Comosum, poate împrospăta din plin aerul din cameră.

Biologii o recomandă cu încredere, deoarece are o putere extraordinară de filtrare şi de menţinere a curăţeniei aerului.

Ea creşte destul de repede, dacă o expui la lumină. Şi mai ales dacă primăvara îi schimbi pământul şi-i pui fertilizatori.

Sansevieria curăţă aerul de poluanţii chimici

O altă plantă care se dezvoltă uşor şi e recunoscută pentru calităţile sale de a curăţa aerul de poluanţii chimici este Sansevieria.

Creşte fără probleme dacă o fereşti de razele solare puternice  şi de curenţii reci de aer.

În plus, este bine să ştii că udarea ei se face o dată la trei zile, numai după ce pământul s-a uscat complet. Apa în exces îi poate macera complet rădăcina.

Atenţie! Muşcatele consumă oxigenul

Excesul de plante în camera celor mici poate altera calitatea aerului. Motivul? Unele plante emană pe timp de noapte (prin frunze) o cantitate destul de mare de dioxid de carbon.

De aceea, palmierii, filodendronul, ficusul şi muşcatele pot schimba o mare parte din aerul încăperii în dioxid de carbon.

Iată motivul pentru care este bine să mizăm doar pe acele specii care îmbunătăţesc calitatea aerului.

De asemenea, este bine să eviţi să pui în camera copiilor plante care emană un parfum puternic şi, în consecinţă, o mare cantitate de polen.

Aglaonema reduce dioxidul de carbon

Ai un colţişor gol în camera copilului? Îl poţi decora cu o Aglaonema, căreia i se mai spune şi „Planta întunericului”, deoarece se simte bine şi în zone mai puţin luminoase.

În plus, este excelentă pentru purificarea aerului. Udarea se face de două ori pe săptămână, numai dacă pământul e complet uscat.

Frunzele ei se păstrează mai frumoase dacă le ştergi o dată pe lună cu bere sau cu cafea.

17 aprilie 2012 | Elisabeta Cosmescu

Originally posted 2012-10-26 21:28:36.

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.

Aveți infiltrații?

Aveți treceri / străpungeri / penetrări de cabluri / țevi / conducte prin pereți, planșee și pardoseli ce manifestă infiltrații sa exfiltrații! Aveți fisuri prin pereți și pardoseli?

Etansare perfecta a strapungerilor si fisurilorAvem soluții corecte și complete.

Doar vizitați https://strapungeri.afacereamea.ro/ și puteți să găsiți produsele și soluțiile corecte pentru situația dvs concretă. Puteți și să vă abonați pentru discounturi și comisioane.

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.

Proiectul Răsuceni

rasuceni

Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…

DIN CE AI POTI FACE RAI