Nicu Sechelariu este un crescator de prepelite din satul lui Ion Creanga. Mai multe informatii gasiti pe www.prepeliteneamt.ro Tot in aceasta emisiune putem vedea si un interviu cu Vasile Stan proprietarul pensiunii La Struti.



Daca vrei sa traiesti frumos si sa te simti implinit,trebuie sa fii profund indragostit de ceea ce faci. Eu pot spune ca sunt un norocos,pentru mine fiecare zi e o bucurie, caci fac totul din pasiune si cu multa dragoste; in plus, ma reprezinta. M-am hotarat sa pornesc aceasta activitate, crescatoria de prepelite, din mai multe motive: In primul rand datorita bolii (diabet si hipertensiune,avand doua stenturi la inima), ce m-a determinat sa incetez serviciul. Fiind un om activ de felul meu, am simtit nevoia de a face ceva care sa nu fie stresant, sa nu necesite un efort fizic foarte mare, sa fie eficient si sa ma ajute sa ma tratez. Cu alte cuvinte am pornit aceasta activitate din nevoia de a-mi umple timpul si din dorinta de a-mi demonstra ca inca sunt viu si mai pot face ceva atat util cat si placut. Un bun prieten mi-a spus candva ca roata nu trebuie inventata, pentru ca acest lucru sa intamplat demult, ci doar imbunatatita dupa diverse nevoi. Asa ca, aplicand la activitatea ce doream sa o desfasor, m-am orientat spre un crescator de prepelite ce avea deja experienta in domeniu si in afara de faptul ca primele prepelite si ouale de prepelite le-am procurat de la el, trebuie sa recunosc sincer ca m-am inspirat si in organizarea spatiilor si a ciclului de productie.

Oul de prepelita este un medicament extraordinar, care poate vindeca o multitudine de afectiuni. O cura cu oua de prepelita rezolva probleme grave de sanatate, cum ar fi: afectiuni ale inimii, ale stomacului (ulcer gastric si duodenal), boli ale ficatului si rinichilor sau ale sistemului circulator, obezitate ,conjuctivite, urticarii,anemie si nu in ultimul rand revitalizeaza organismul si stimuleaza memoria,fiind o sursa naturala de vitamine si minerale.
Si asta fara nici un altfel de medicament.

In antichitate, chinezii tratau in mod curent astmul bronsic cu oua de prepelita, iar vechii egipteni tratau inca de acum 4000 de ani impotenta si sterilitatea,demonstrand astfel dealungul timpului efectele terapeutice conferite de miraculosul medicament si faptul ca nu prezinta contraindicatii.
Comparativ cu oul de gaina, oul de prepelita are un continut de colesterol de numai 1,4% fata de 4%; grasimi de circa 3 ori mai putine; ca aport proteic galbenusul contine 23% fata de 16% – 17% la oul de gaina. La continutul de minerale si vitamine, comparatiile nu-si au rostul: de 6 ori mai multa vitamina B1; de 5 ori mai mult fosfor; de 5 ori mai mult fier; de 15 ori mai multa vitamina B2, precum si alte substante antialergice, ce fac ca oul de prepelita sa diminueze cantitatea unor anticorpi responsabili de aparitia reactiilor alergice.

CURA CU OUA DE PREPELITA
Sunt recomandate doua tipuri de cura cu oua de prepelita:

1. CURA DE 120 DE OUA – contra: hipertensiune arteriala, ulcer, tulburari digestive, conjunctivite, urticarii, tuse convulsiva, catalizarea procesului de dezvoltare a copiilor, cu tot ceea ce implica acest proces.

2. CURA DE 240 DE OUA – contra: TBC, afectiuni hepatice, renale, diabet zaharat, alergii, astm bronsic, anemie, impotenta, guta, migrene, neurastenie, obezitate; dizolva depunerile de colesterol si impiedica formarea altora, previne arterioscleroza, regenereaza sistemul nervos etc.

Cum se deruleaza un asemenea tratament? Ouale se administreaza dimineata, in loc de cafea (la care trebuie sa renuntam in timpul tratamentului, pentru acel moment al zilei), inainte de micul dejun. Este recomandabil sa fie inghitite crude si cu galbenusul intreg, fara sare, zahar sau substante aromate. Pentru ca e mic, se sparge intr-o lingura de supa, lasandu-l sa alunece de la baza limbii catre esofag. Persoanelor care nu suporta aceasta maniera se recomanda amestecul cu miere de albine sau pulpa de fructe. Micul dejun se va servi dupa aproximativ doua ore, acesta fiind alcatuit, de preferinta, din hrana rece. In cazul unor boli digestive sau al anemiilor severe, micul dejun se poate servi la o jumatate de ora dupa administrarea continutului oualor. In timpul tratamentului, consumul de bauturi alcoolice reduce efectele terapeutice cu cel putin 50%.Tratamentul se poate relua dupa trei saptamani de pauza – la adulti, iar la copii – dupa

Exista si o reteta pentru impiedicarea calvitiei (chelirii) si a regenerarii firelor de par slabite:

Se iau 10 galbenusuri de ou de prepelita si se amesteca pana la omogenizare cu laptisor de matca (doua fiole), o lingurita de miere de albine si putina drojdie (un varf de cutit). Se lasa la dospit, intr-o incapere bine incalzita, timp de 24 de ore. Se spala parul in fiecare seara si, dupa uscare, se pensuleaza pielea capului pe carari formate cu pieptenele din cinci in cinci milimetri, daca nu ne permitem sa ne tundem de tot. Peste noapte, capul se acopera cu un prosop curat. Dimineata se spala, de preferinta cu ceai de musetel. Solutia ramasa poate fi pastrata la rece, in frigider, pana la consumare.

Spanac cu oua de prepelita

Ingrediente necesare pentru 6 portii:

1 kg spanac proaspat, 150 g branza, 150 g sunca slaba, 2 felii de paine, 6 oua de prepelita, 100 g ciuperci, 1 lamaie

Pentru sos: 9 linguri ulei de masline, 3 linguri otet,1 lingurita mustar, sare, piper

Mod de preparare:

Se fierb ouale 3 minute, se curata de coaja si se taie pe jumatate.

Spanacul se spala, frunza cu frunza, sub jet de apa rece si se scurge bine.

Se taie feliile de paine si sunca in cubulete, apoi se prajesc impreuna, amestecand permanent, ca sa nu se arda. Se spala bine ciupercile, se scurg de apa, se taie in felii subtiri si se stropesc cu zeama de lamaie.

Se amesteca toate ingredientele intr-o salatiera mare, unde se adauga si frunzele de spanac.

Separat, se amesteca ulei cu otet, mustar, sare si piper, dupa gust, iar sosul obtinut se toarna peste salata. Se amesteca cu grija si se serveste imediat.

Salata se poate servi cu felii de cascaval si branza de oaie care au fost tinute cateva zile intr-un vas cu ulei, rozmarin, cimbru si dafin si au imprumutat aromele acestora

Prepelita cu cirese

Ingrediente:(pentru 6 persoane):

3 prepelite mici,300g.costita afumata,100g.cirese conservate in alcool,120g.branza de vaci,100ml.suc de cirese,50ml.vin alb,2 linguri de zahar pudra,100g.unt,1 lingura de ulei,sare,piper;

Mod de preparare:

1. Jumatate din ciresele conservate se taie nu prea marunt si se amesteca cu branza de vaci,sare si piper si se umplu prepelitele.Se coase fiecare,apoi se infasoara in felii subtiri de costita afumata si se leaga.

2. Se aseaza prepelitele in tava ,cu bucatele de unt -60g.Se introduc pentru 50 minute (dua 25 minute se intorc).

3. In restul de unt -40g., se calesc ciresele din compot si restul de cirese conservate pana scade sucul lasat.Se adauga vinul alb si se lmai lasa 2-3 minute.

4. Prepelitele se servesc cu ciresele aranjate intre ele.

Prepelita la tava

Ingrediente:

Pentru 10 portii: o prepelita la portie sau una la doua portii; 100 g unt, foi de vita, 100 g slanina, piper, sare, dupa gust, 400 ml vin sau supa.

Mod de preparare:

Prepelitele se prepara proaspete (nu se fezandeaza). Se jumulesc, se trec prin flacara, se sterg, se scot intestinele, maruntaiele si plaminii care se arunca, oprind numai ficatul care se introduce in prepelita curatata. Se sareaza, si se condimenteaza cu piper pisat, apoi se inveleste fiecare prepelita intr-o frunza de vita, unsa cu grasime, peste care se pune o felie de slanina foarte subtire si lata, care sa cuprinda in intregime pasarea. Se leaga cu ata si se infig in frigare sau se pregatesc la cuptor. Prepelitele astfel pregatite se asaza intr-o tava unsa cu unt si se introduc intr-un cuptor bine incins. Se frig inabusit cca 20 minute. Intre timp se stropesc cu grasimea din tava. Spre finalul inabusirii se stropesc cu vin. Cind sint gata, se scot din tava, se indeparteaza slanina si foile de vita si se asaza in vasul de servire (portionate) mentinandu-se la cald pina la servire. Sosul rezultat se strecoara peste friptura. Se asaza pe platou cu pieptul in sus. In lipsa de slanina, prepelitele se pot inabusi invelite in hirtie mai groasa, unsa cu untura sau unt. Se servesc cu garnitura de orez sau cartofi.

Dupa parerea mea, crescatorii de prepelite se impart in trei categorii:

1. Cei care cresc pentru consumul propriu de oua de prepelite,avand nevoie de aproximativ 2 mp si baterie din custi de prepelite etajate in care se pot creste intre 60 si 100 de exemplare

2. Cei care cresc pentru a face din aceasta o mica afacere de familie, obligatoriu facand si incubatie.

Pentru acest lucru este nevoie de:
-incubator
-custi maternitate pentru prepelite
-un lot de aproximativ 500 de prepelite, ouale provenite de la acestea fiind folosite pentru incubat
-un lot de prepelite pentru productia de oua destinate consumului
-un lot de prepelite tineret din care se vor selecta si improspata in permanenta efectivul de prepelite pentru productie

3. Cei ce detin ferme mari cu loturi de zeci de mii de pasari si care in mod cert nu vor avea nevoie de sfaturile mele pentru a-si organiza productia.

Eu doresc sa ma adresez primelor doua categorii de crescatori de prepelite,si sa le impartasesc din cunostintele mele. Pentru a incepe o astfel de activitate trebuie sa analizezi in primul rand cat timp poti sa ii dedici, caci asa cum spuneam,reusita tine de daruire si perseverenta.

Pentru cei ce vor sa aiba acasa o baterie cu 60-100 de pasari,sfatul meu este urmatorul:

*procurati de la un crescator din zona in care locuiti,o baterie de custi cu pasari pentru care aveti nevoie de aproximativ 2mp. (balcon,magazie,garaj). Acest lucru il faceti in lunile aprilie-mai. Daca nu aveti posibilitatea de a le asigura o temperatura de aproximativ 15 grade celsius in anotimpul rece, in luna sepembrie sau octombrie puteti pune pasarile la ceaun, iar in anul urmator veti cumpara numai pasarile, pentru ca aveti deja custi, si in felul acesta veti avea oua pentru consumul propriu toata vara iar toamna delicatese la ceaun.

Este un circuit foarte simplu si care functioneaza deja,nu este inventia mea.

Pentru a doua categorie de crescatori de prepelite, cei ce fac din acest lucru o mica afacere de familie, treaba este un pic mai pretentioasa, cel putin asa o vad eu.

Crescatoria trebuie organizata intr-un ciclu de productie in care este necesar sa existe un echilibru intre toate elementele si etapele componente.Astfel ne vom pune primele intrebari:
-cate oua incubam, si in ce interval de timp?
-cat de numeros trebuie sa fie lotul pentru reproductie?
-ce capaciate sa aiba maternitatea?
-ce capacitate sa avem (ma refer la patiu si custi) pentru tineret? Tinand cont ca de aici vom selecta exemplare pentru reproductie, productia de oua si sacrificare.

Daca nu exista dotarile si spatiile necesare,daca nu se face o selectie atenta a pasarilor pentru productie,daca nu se improspateaza mereu materialul biologic,daca nu aveti timpul necesar,daca nu puteti asigura o desfacere permanenta si nu in ultimul rand daca nu aveti dragoste si pasiune pentru pasarinu veti reusi!

Solutia???…

Ramaneti la prima categorie de crescatori, care este cea mai simpla, cea mai ieftina si cea mai profitabila atat pentru sanatatea cat si pentru buzunarul vostru.

Si totusi… ar mai fi o solutie.

Originally posted 2012-12-21 14:56:39.

Articole asemănătoare

Aveți infiltrații?

Aveți treceri / străpungeri / penetrări de cabluri / țevi / conducte prin pereți, planșee și pardoseli ce manifestă infiltrații sa exfiltrații! Aveți fisuri prin pereți și pardoseli?

Etansare perfecta a strapungerilor si fisurilorAvem soluții corecte și complete.

Doar vizitați https://strapungeri.afacereamea.ro/ și puteți să găsiți produsele și soluțiile corecte pentru situația dvs concretă. Puteți și să vă abonați pentru discounturi și comisioane.

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.

Proiectul Răsuceni

rasuceni

Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…

DIN CE AI POTI FACE RAI