China intentioneaza sa cheltuiesca cateva miliarde de yuani pentru a cumpara teren agricol in Ucraina, in cadrul unui proiect care are toate sansele sa devina cel mai mare proiect agricol peste hotare al tarii.

Miscarea reprezinta un pas semnificativ inainte, in eforturile Chinei de a incuraja companiile private sa faca agricultura in alte tari, pe fondul cererii tot mai mari de alimente din tara, scrie South China Morning Post.

In prima faza a proiectului, Ucraina ar urma sa asigure Chinei cel putin 100.000 de hectare de teren – o bucata de pamant cu dimensiunile Hong Kongului, teren de buna calitate in estul regiunii Dnipropetrovsk, in special pentru cultivarea cerealelor si pentru infiintarea de ferme de porci. Produsele vor fi vandute catre doua conglomerate detinute de statul chinez, la preturi preferentiale.

Proiectul se va extinde treptat pentru a ajunge in cele din urma la trei milioane de hectare achizitionate de China in Ucraina. Ding Li, cercetator la Institutul de Consultanta Agricola din Beijing, a declarat ca afacerea este cea mai importanta afacere in domeniul agriculturii, pe care China o face in afara tarii. In aprilie 2009, China adetinea mai putin de doua hectare de pamant in alte tari. “Trei milioane de hectare dintr-o data este, cu siguranta, un proiect foarte mare”, a spus acesta. Intelegerea dintre cele doua tari a fost parafata, in iunie, de Xinjiang Production si Construction Corps, cele doua conglomerate chineze, si KSG Agro, cea mai mare companie agricola din Ucraina.

Pana in prezent, cele doua parti nu au facut publica valoarea investitiei, dar cotidianul ucrainean Kiev Post a titrat, luna trecuta, ca suma pe care China o va investi se ridica la 2,6 miliarde de dolari. Ziarul a numit intelegerea drept “o investitie straina fara precedent” in sectorul agricol din Ucraina. Si pentru China intelegerea reprezinta cea mai mare achizitie de teren agricol in strainatate. Proiectul este, de asemenea, de o importanta majora in cadrul programului chinez de securitate alimentara, strategia autoritatilor fiind sa dezvolte cat mai multe astfel de intelegeri in afara granitelor.

China a mai facut si alte achizitii de teren importante in alte zone ale Globului, in special in America de Sud. Beidahuang, cea mai mare companie agro-alimentara din China, a cumparat 234.000 de hectare de teren in Argentina, pentru a cultiva soia si porumb, in timp ce o alta companie, Chongqing Grain, a platit 375 de milioane de dolari pentru o plantatie de soia, in Brazilia, si 1,2 miliarde de dolari pentru a cumpara teren in Argentina, pamant pe care cultiva soia, porumb si bumbac. Din cauza cererii de alimente in continua crestere in ultimii 10 ani, China si-a majorat substantial importurile de cereale. Numai anul trecut, Beijingul a importat 14 milioane de tone de cereale, in crestere cu 150% fata de 2011.

autor: InCont.ro, 22 septembrie 2013 15:50

Originally posted 2013-09-24 13:17:44.

Proiectul Răsuceni

rasuceni

Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…

DIN CE AI POTI FACE RAI

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.

Aveți infiltrații?

Aveți treceri / străpungeri / penetrări de cabluri / țevi / conducte prin pereți, planșee și pardoseli ce manifestă infiltrații sa exfiltrații! Aveți fisuri prin pereți și pardoseli?

Etansare perfecta a strapungerilor si fisurilorAvem soluții corecte și complete.

Doar vizitați https://strapungeri.afacereamea.ro/ și puteți să găsiți produsele și soluțiile corecte pentru situația dvs concretă. Puteți și să vă abonați pentru discounturi și comisioane.