Cu ce stropim rosiile pentru o cultură bio? Este întrebarea sezonului pentru grădinari. Administrarea de îngrășăminte este esențială pentru o dezvoltare armonioasă a tomatelor din grădină și pentru un rod bogat.

cenușă, lapte sau drojdie, îngrășăminte bio

Pentru o producție bună, roșiile au nevoie în special de azot, fosfor și potasiu, însă la fel de importante sunt și celelalte elemente precum magneziu, calciu, fier, bor, cupru și zinc.

Pentru că mulți dintre noi ne dorim recolte bio sau eco, fără chimicale, este important să știm că putem hrăni plantele de tomate cu soluții preparate din elemente pe care le avem prin casă. Iar pe lângă hrănire, vom alunga și cei mai mulți dăunători și cele mai multe boli de pe plante.

Soluții pe care le puteți prepara în casă pentru a avea roșii din abundență în grădină:

1. Apa de cenușă

Unul dintre cele mai populare îngrășăminte pentru tomate, dar nu numai, este apa de cenușă.

Într-o găleată, punem 500 de grame de cenușă la care adăugăm 5 litri de apă clocotită. Lăsăm să se așeze cenușa la fund și apoi punem apa într-un alt vas.

Adăugăm peste ea încă 5 litri de apă, preferabil de ploaie sau de la puț și soluția este gata. Putem stropi cu ea atât tomatele, cât și alte plante din grădină.

2. Soluția de urzici

Urzicile le găsim pe toate șanțurile, iar unii dintre noi fac din ele preparate delicioase. Trebuie să știți însă că urzicile sunt vedete în cultura ecologică, ajutând atât pe post de îngrășământ cât și de insecticid și chiar fungicid.

Așadar, culegeți o mână bună de urzici, pe care le tocați și le puneți în pământ în jurul plantei de tomate. Sau, preparați următoarea soluție, cu care stropiți roșiile pe frunze și pe tulpină:

Puneți într-o găleată de 10 litri de apă urzici ( cam jumătate găleata), fără flori și rădăcini, și puneți peste ele apă călduță.

Apoi, lăsați la macerat în soare timp de 7-10 zile, iar după puteți folosi deja soluția. Din această soluție concentrată, diluați 1 litru la 10 litri de apă și stropiți întreaga plantă de tomate.

Pentru un efect maxim, puteți adăuga și o mână de cenușă.

Soluția concetrată rămasă o puteți folosi la stropiri ulterioare.

3. Drojdia de bere

Drojdia de bere este folosită pentru stimularea creșterii plantelor, dacă urmați această rețetă:

Într-un vas de 3 litri dizolvați un jumătate de pahar de zahăr, la care adăugați 100 de grame de drojdie de bere. Acoperiți vasul și lăsați să dospească timp de o săptămână. Din soluția rezultată, puneți un pahar la 10 litri de apă și stropiți roșiile.

Soluția poate fi folosită și la alte culturi precum vinetele sau ardeii.
Și această soluție poate fi folosită la fertilizarea pe frunze, dar și direct la rădăcină.

4. Soluția cu lapte

Laptele, chiar și cel cumpărat de la magazin, laptele degresat sau chiar zerul vă vor fi de mare folos în grădina de legume, atât pe post de îngrășământ, cât și pentru combaterea unor boli micotice.

Astfle, puneți un litru de lapte la 9 litri de apă, la care adăugați aproximativ 30 de picături de tinctură de iod. Stropiți în întregime planta cu această soluție o dată la 7-10 zile.

cu ce se stropesc rosiile

5. Soluția de bicarbonat
Bicarbonatul de sodiu are o mulțime de întrebuințări mai puțin știute în gospodărie. Una dintre ele este în grădina de legume.

Puneți 1-2 lingurițe într-un litru de apăa călduță și stropiți cu această soluție plantele. Apoi pudrați frunzele cu cenușă.

6. Cojile de banană
Cojile de banană sunt bogate în potasiu și magneziu, elemente necesare dezvoltării optime a plantelor. Cum procedați cu ele? Foarte simplu. Mărunțiți bine cojile de banană și le încorporați în sol în jurul plantelor.

Magneziul și potasiunl conținut de acestea vor hrăni tomatele dar și alte plante din grădina dvs

Originally posted 2018-07-04 12:20:26.

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.

Proiectul Răsuceni

rasuceni

Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…

DIN CE AI POTI FACE RAI

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.