produse autohtoneMasa de Paşte de anul acesta are mai multe produse româneşti. Preparatele sunt realizate aproape în totalitate cu carne de miel provenită din fermele locale, spre deosebire de alţi ani, când un sfert din carnea de miel era adusă din Bulgaria. Avem mai multe verdeţuri româneşti în drob, iar vinul roşu e făcut în cramele de la noi, relateaza Digi24.

În timp ce verdeţurile şi ceapa din drobul preparat de Paşte sunt produse în serele de la noi pentru că primăvara a fost mai caldă, roşiile şi ardeii din salate provin din Turcia. Adăugăm usturoi din China şi mere din Polonia, la fel ca în anii trecuţi.

Ouăle folosite pentru drob, cozonac sau cele vopsite sunt în mare parte româneşti. Doar câteva procente din cele 150 de milioane de ouă vândute în această perioadă sunt aduse din Bulgaria.

Dar, spre deosebire de anul trecut, aproape toată carnea de miel este produsă la noi.

„De import nu putem discuta ţinând cont de faptul că avem 11 mil de ovine, avem destui miei la comercializare. În Europa creşterea ovinelor nu mai este atractivă ţinând cont de costul forţei de muncă”, spune Emil Dumitru, preşedinte ProAgro.

În această perioadă sunt sacrificaţi aproximativ 4 milioane de miei. Cum lângă friptură merge şi un vin, românii beau în aceste zile 50 de milioane de litri de vin. Mai bine de jumătate este roşu, la fel ca în anii trecuţi şi este produs în podgoriile autohtone.

„Vinul roşu se recomandă pentru preparate din carne roşie. Garnituri de legume asortate, după aceea vinul alb se recomandă pentru preparatele din carne albă, carne de pui, peşte. Între vin şi preparatul de artă culinară trebuie să existe o armonie”, afirmă Dan Anghel, somelier.

La desert, cozonacul cu nucă este nelipsit. 7 milioane de cozonaci au fost copţi în brutăriile de la noi şi în acest an, iar la această cantitate se adaugă cei făcuţi în casă. Românii au prins însă şi gustul celui italian, aşa numitul panettone. Aluatul este similar cu al cozonacului românesc, dar se adaugă fructe uscate, vanilie sau fistic. Importurile ajung în această perioadă la jumătate de milion de bucăţi.

Paştele se sărbătoreşte în acest an pe 1 Mai, dar românii nu au uitat de grătarele tradiţionale aşa că au cumpărat şi mici şi bere. În anii trecuţi, în vacanţa de 1 Mai, românii au băut 155 de mii de hectolitri de bere şi au mâncat 30 de milioane de mici.

stiripesurse.ro

Originally posted 2016-05-01 18:30:46.

Proiectul Răsuceni

rasuceni

Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…

DIN CE AI POTI FACE RAI

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.

Aveți infiltrații?

Aveți treceri / străpungeri / penetrări de cabluri / țevi / conducte prin pereți, planșee și pardoseli ce manifestă infiltrații sa exfiltrații! Aveți fisuri prin pereți și pardoseli?

Etansare perfecta a strapungerilor si fisurilorAvem soluții corecte și complete.

Doar vizitați https://strapungeri.afacereamea.ro/ și puteți să găsiți produsele și soluțiile corecte pentru situația dvs concretă. Puteți și să vă abonați pentru discounturi și comisioane.

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.