vaci Romania va produce mai mult cascaval scump si parmezan. In loc sa aruncam laptele care nu corespunde normelor impuse de Uniunea Europeana, de la 1 ianuarie il vom transforma in branzeturi fine.

Este solutia gasita de autoritati ca sa evite distrugerea unor cantitati mari de lapte, care nu vor mai putea fi vandute pe piata.

Uniunea Europeana ne va monitoriza cu mare atentie din 2014, asa ca laptele si iaurturile vor ajunge la raft doar daca trec multe teste de calitate.

Various types of cheeseNoile reglementari ar putea afecta peste 15 mii de fermieri mici care detin cel mult 5 vaci. Ei vor trebui sa se asocieze pentru a cumpara tancuri de racire care sa le asigure calitatea laptelui. Altfel laptele lor nu va mai putea fi vandut.

Reglementarile europene spun ca laptele care va contine peste o suta de mii de germeni si care poate transmite boli, daca e consumat proaspat trebuie distrus, sau dirijat spre producatorii de branzeturi fine.

2 la suta din lapte e neconform, iar Uniunea ne-a dat o derogare, 5 la suta din acest lapte neconform sa fie orientat catre producerea de branzeturi cu o perioada lunga de maturare“, explica Dorin Cojocaru.

In aceasta categorie intra acele produse care au nevoie de o perioada de maturare de cel putin 45 de zile. Aici se incadreaza branzeturile traditionale romanesti, cascavalurile maturate si parmezanul. Cu alte cuvinte, produse de calitate superioara, mai scumpe si care nu se gasesc pe toate rafturile.

Maturarea e un proces care duce la distrugerea germenilor din lapte. Tot mai multi producatori s-ar putea orienta spre branzeturi fine, cum sunt si acesti fermieri din Alba.

“Acest cas este obtinut din laptele de astazi care lasat la maturat in functie de temperature va fi taiat, oparit la 87 de grade, framantat foarte bine, pus in forme si obtinut acest produs.”, spune Maria Candea.d6bbf2a62397b02703ce0cbfab680a0e

Si bucataria romaneasca traditionala are delicatese, nu doar francezii. Avem cas cu chimen, cas cu busuioc.

Normele europene presupun o igiena perfecta a grajdurilor, vacilor si angajatilor, dar si echipamente adecvate pentru muls si pastrarea laptelui.

Sursa Mediafax


2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației pentru Antreprenoriat Comunitar, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.

Aveți nevoie de ferestre și uși?

ferestre și ușiÎncercați să ne cereți o ofertă și nouă și veți primi comisioane. Discounturile pot fi de la 20% pînă la 60%. De ce? Deoarece ne putem permite avand o oferta completa și fiind importatori direcți de profile!

La unele comenzi de ferestre și uși, oferim gratuit plasele de insecte.

Facem contracte de întreținere / mentenanță. Intrați acum în parteneriate ce vă pot aduce câștiguri mari.

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.

Proiectul Răsuceni

rasuceni

Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…

DIN CE AI POTI FACE RAI

Studii Geo-Tehnice

Realizam Studii Geo-Tehnice in Conditii Foarte Avantajoase

Cele mai bune preturi din piata. Sunati acum: 0769 057 340