Noua lege privind vânzarea-cumpărarea terenurilor agricole, pritocită de Guvern şi urmând să intre în vigoare începând de la 1 ianuarie 2014, prevede cea mai mare amendă care s-a dat vreodată unei persoane fizice: 500.000 de lei. În anumite situaţii, amenda poate fi chiar şi de ordinul a câtorva milioane de lei.

Sancţiunea este prevăzută în proiectul de lege pentru cei care cumpără un hectar de teren agricol din extravilan şi, apoi,  doi ani consecutiv, nu cultivă nimic pe el sau îl folosesc în alte scopuri. Iată articolele din proiectul de lege:

 Art.14(1)Terenurile agricole dobândite prin vânzare – cumpărare, în condițiile prezentei legi, trebuie să fie utilizate potrivit destinației categoriei de folosință înscrise în sistemul integrat de cadastru şi publicitate imobiliară.

Art 17. (5) Nerespectarea prevederilor art. 14 alin. (1) se sancționează cu amendă de 100.000 lei/ha. Nerespectarea prevederilor art. 14 alin. (1) timp de 2 ani consecutiv se sancționează cu de 5 ori cuantumul amenzii prevăzut în prezentul alineat (adică, cu 500.000 lei/ha).

Aşadar, dacă este vorba de mai multe hectare, amenda poate să ajungă la câteva milioane de lei.

Sursa: www.capital.ro  07.09.2013


2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației pentru Antreprenoriat Comunitar, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.

Studii Geo-Tehnice

Realizam Studii Geo-Tehnice in Conditii Foarte Avantajoase

Cele mai bune preturi din piata. Sunati acum: 0769 057 340

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.

Proiectul Răsuceni

rasuceni

Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…

DIN CE AI POTI FACE RAI

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.