In curand, in restaurantele noastre ar putea sa apara noi sortimente de salata. Cercetatorii de la Statiunea pentru Legumicultura din Buzau lucreaza la noi soiuri de busuioc special, cu aroma de lamaie sau trandafir.

Tot ei vor sa introduca in alimentatie si asa-zisa “iarba grasa” – o buruiana care creste peste tot, bogata in Omega 3 si vitamina C si foarte apreciata de straini.

“Iarba grasa” este o planta care la noi creste peste tot: in vii si livezi, pe malurile raurile si la margine de drum. Desi multi o considera o buruiana, specialistii de la Statiunea de Cercetare pentru Legumicultura din Buzau ii contrazic si spun ca este foarte gustoasa. Denumita “portulac” de occidentali, planta este nelipsita din bucatariile vegane.

Frunzele plantei sunt pline de vitamine si nutrienti. In plus, contin si multa apa iar din acest motiv cei care le consuma in verile toride, cum este si aceasta, sunt mai feriti de arsita – spun cercetatorii.

noi sortimente de salata

 

Costel Vanatoru, cercetator: “Se considera a fi singura planta cu frunze verzi ce contine acizi grasi de tip Omega 3. Aceasta planta contribuie la scaderea nivelului de zahar in sang. Are continut ridicat de vitamina C. Este o planta gust usor astringent, acrisor.”

In serele statiunii de cercetare pentru legumicultura din Buzau se lucreaza si la ameliorarea unui soi de busuioc ale carui frunze mari sunt ideale pentru salata.

Cercetatorii din Buzau au in studiu si alte soiuri de busuioc pentru salata – cum ar fi cele cu gust de la lamaie sau trandafir.

Plantale pe care cercetatorii din Buzau le tin sub observatie s-au adaptat pana acum bine climei de la noi iar in 2-3 ani vor putea fi cultivate pe suprafete mari si folosite la salate. Nutritionistii ne recomanda sa consumam si frunze de sfecla, zmeura, capsuni, hrean sau morcovi, la fel de bogate in vitamine.

Sursa;PROTV


2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației pentru Antreprenoriat Comunitar, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.

Aveți nevoie de ferestre și uși?

ferestre și ușiÎncercați să ne cereți o ofertă și nouă și veți primi comisioane. Discounturile pot fi de la 20% pînă la 60%. De ce? Deoarece ne putem permite avand o oferta completa și fiind importatori direcți de profile!

La unele comenzi de ferestre și uși, oferim gratuit plasele de insecte.

Facem contracte de întreținere / mentenanță. Intrați acum în parteneriate ce vă pot aduce câștiguri mari.

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.

Studii Geo-Tehnice

Realizam Studii Geo-Tehnice in Conditii Foarte Avantajoase

Cele mai bune preturi din piata. Sunati acum: 0769 057 340

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.