In curand, in restaurantele noastre ar putea sa apara noi sortimente de salata. Cercetatorii de la Statiunea pentru Legumicultura din Buzau lucreaza la noi soiuri de busuioc special, cu aroma de lamaie sau trandafir.

Tot ei vor sa introduca in alimentatie si asa-zisa „iarba grasa” – o buruiana care creste peste tot, bogata in Omega 3 si vitamina C si foarte apreciata de straini.

„Iarba grasa” este o planta care la noi creste peste tot: in vii si livezi, pe malurile raurile si la margine de drum. Desi multi o considera o buruiana, specialistii de la Statiunea de Cercetare pentru Legumicultura din Buzau ii contrazic si spun ca este foarte gustoasa. Denumita „portulac” de occidentali, planta este nelipsita din bucatariile vegane.

Frunzele plantei sunt pline de vitamine si nutrienti. In plus, contin si multa apa iar din acest motiv cei care le consuma in verile toride, cum este si aceasta, sunt mai feriti de arsita – spun cercetatorii.

noi sortimente de salata

 

Costel Vanatoru, cercetator: „Se considera a fi singura planta cu frunze verzi ce contine acizi grasi de tip Omega 3. Aceasta planta contribuie la scaderea nivelului de zahar in sang. Are continut ridicat de vitamina C. Este o planta gust usor astringent, acrisor.”

In serele statiunii de cercetare pentru legumicultura din Buzau se lucreaza si la ameliorarea unui soi de busuioc ale carui frunze mari sunt ideale pentru salata.

Cercetatorii din Buzau au in studiu si alte soiuri de busuioc pentru salata – cum ar fi cele cu gust de la lamaie sau trandafir.

Plantale pe care cercetatorii din Buzau le tin sub observatie s-au adaptat pana acum bine climei de la noi iar in 2-3 ani vor putea fi cultivate pe suprafete mari si folosite la salate. Nutritionistii ne recomanda sa consumam si frunze de sfecla, zmeura, capsuni, hrean sau morcovi, la fel de bogate in vitamine.

Sursa;PROTV

Originally posted 2016-07-06 09:00:37.

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.

Proiectul Răsuceni

rasuceni

Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…

DIN CE AI POTI FACE RAI