Legatura dintre paralela 45 si gustul fructelor si legumelor romanesti. De ce faptul ca suntem saraci ajuta agricultura

Suntem binecuvantati cu pamant fertil, doar ca trebuie muncit, spun specialistii in agricultura, care au gasit si explicatia pentru gustul nemaipomenit al fructelor si legumelor. Tara noastra se afla de-a lungul paralelei 45.

Deopotriva agricultor si savant, Gheorghe Botoman e membru asociat al Academiei Romane si presedintele Federatiei “Cartoful”. Cultiva legume sau cereale si le pune sub microscop. Asa a constatat ca nu soiul conteaza, cand e vorba de gust, ci pamantul in care cresc plantele. „Sa luam acelasi soi cultivat in Romania, in nordul Olandei sau in sudul Spaniei, calitatile finale, mai pe romaneste gustul, este diferit” spune el.

Botoman sustine ca de-a lungul Paralelei 45 ne bucuram de temperaturi moderate, zile lungi insorite si, de regula, apa exact cat trebuie. Astfel rasfatat, pamantul e gras si fertil.

Ovidiu Preotu, agricultor: „Va spun sincer cred ca o rosie daca o luam, o samanta si o ducem in alta parte, in alta zona a Europei, nu stiu daca ar avea acelasi gust. Asa este solul nostru, foarte bun, dar trebuie muncit.”

Si in Prahova, la paralela 45, unde avem podgorii intinse, cultivate cu vita de soi nobil, oamenii spun ca pamantul e binecuvantat. Vinurile din zona Dealu Mare sunt consistente si pline de aroma. Pot imbogati o masa oricat de pretentioasa, la concurenta cu cele obtinute din podgorii celebre. Viticultorii spun ca sunt similare cu cele din Bordeaux – Franta si Piemonte – Italia, deci asezate pe aceasta paralela.”

Culmea – chiar saracia ne ajuta sa pastram intacte calitatile solului nostru: fermierii romani cheltuiesc in medie 20 de euro pentru tratamente chimice pe hectar, in vreme ce media europeana este de 80 de euro, iar in unele tari depaseste si 200 de euro.

„In Romania nivelul de fertilizare se bazeaza in primul rand pe fertilizare organica, adica gunoiul de grajd”, explica Gheorghe Botoman. Asadar daca vrem sa pastram gustul bun al legumelor romanesti si pentru alte generatii trebuie sa avem grija in primul rand de pamant. Altfel se va transforma in desert sau va fi otravit cu chimicale.

sursa:http://stirileprotv.ro

Originally posted 2016-07-25 09:13:19.

Aveți infiltrații?

Aveți treceri / străpungeri / penetrări de cabluri / țevi / conducte prin pereți, planșee și pardoseli ce manifestă infiltrații sa exfiltrații! Aveți fisuri prin pereți și pardoseli?

Etansare perfecta a strapungerilor si fisurilorAvem soluții corecte și complete.

Doar vizitați https://strapungeri.afacereamea.ro/ și puteți să găsiți produsele și soluțiile corecte pentru situația dvs concretă. Puteți și să vă abonați pentru discounturi și comisioane.

Proiectul Răsuceni

rasuceni

Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…

DIN CE AI POTI FACE RAI

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.