Se cunoaşte şi sub numele de coţobrei, coroabe, mărăcine, porumbel etc.

Fructele de padure, cum sunt porumbele, macesele, odata cu sfirsitul lunii septembrie sunt numai bune de cules.

Porumbele, acele fructe un pic mai mari ca afinele, de un albastru violet arata a fi coapte odata cu inceperea scolilor, dar inca nu nunt foarte bune, abia dupa ce cade bruma, ating maximul de vitamine si minerale pe care le contin. Ca aproape orice fruct, porumbelele contin 86% apa, restul de 14% fiind zaharuri, minerale, vitamine.

Fructele de porumbar, care se coc in perioada septembrie-noiembrie, contin importante cantitati de vitamina C, saruri de calciu si magneziu avand efect tonifiant si antidiareic. Sunt sunt folositoare si ca DEZINFECTANT al cailor urinare, in ARTITE si in GUTA.

PORUMBARUL este cunoscuta din vechime, fiind folosita la prepararea unui amestec din fructe de planta, miere de albine, foarte util in tratamentul gutei si al afectiunilor de stomac.

Ca planta medicinala, porumbarul, numit stiintific Prunus spinosa, se recomanda in hemoragie, afectiuni renale, dischinezie biliara, uremie, guta, tulburari de crestere, cura de slabire.

Calciu, magneziu, zinc, fier, potasiu sunt minerale pe care le gasim in porumbe. Fierul, care este indispensabil organismului, se afla in hemoglobina globulelor rosii, iar scaderea lui duce la anemie.

Potasiul este cel care aduce beneficii inimii. Lipsa lui din organism are ca rezultat fluctuatiile batailor inimii, devenind aritmice. Magneziul se gaseste, in general, in toate frunzele verzi, in seminte, in cereale, dar si in porumbele. Constipatia, pierderea poftei de mancare, dureri de cap si acele ace in maini si picioare-carceii, sunt semne posibile ale lipsei magneziului.

Dintre toate fructele de padure, porumbelele sunt cele mai bogate in tanin. Taninul elimina bacteriile prin locurile pe unde trece, incepand cu gura, gat, stomac, intestin. Taninul indeparteaza tartrul de pe dinti.

Porumbarul este folosit in tratarea afecţiunilor renale, artritism, boli de vezică urinară sau biliară, cistite, dermatoze, diaree, dizenterie, dureri de inimă, dureri de stomac, enterite, erupţii tegumentare, gută, hemoragii uşoare, hipertensiune arterială, litiază renală, nefrite, nevroze, tuse convulsivă, uricemie.

Siropul de porumbe se recomanda in afectiuni pulmonare, cate trei linguri pe zi in cure de o luna.

Originally posted 2013-01-03 21:22:45.

Articole asemănătoare

Aveți infiltrații?

Aveți treceri / străpungeri / penetrări de cabluri / țevi / conducte prin pereți, planșee și pardoseli ce manifestă infiltrații sa exfiltrații! Aveți fisuri prin pereți și pardoseli?

Etansare perfecta a strapungerilor si fisurilorAvem soluții corecte și complete.

Doar vizitați https://strapungeri.afacereamea.ro/ și puteți să găsiți produsele și soluțiile corecte pentru situația dvs concretă. Puteți și să vă abonați pentru discounturi și comisioane.

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.

Proiectul Răsuceni

rasuceni

Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…

DIN CE AI POTI FACE RAI