Sursa

DE VLAD PÂRĂU

Nicoleta și Antim, doi tineri horticultori, au părăsit Capitala după 7 ani de studii și tatonări. Ei s-au mutat toamna trecută într-un sat din Moldova, unde fac agricultură bio pe un teren al bunicilor, cultivând tomate și alte legume crescute natural, fără chimicale. În primăvară au avut prima recoltă de roșii cu gust ca pe vremuri, pe care le vând online. Tânăra familie și-a spus povestea reporterilor Mediafax.


„După aproape 7 ani de stat în București, am hotărât că vrem să trăim într-un loc sănătos și să producem legume naturale. Bunicii mei erau din satul Homița, este un sat înconjurat de pădure și am considerat că acolo este locul cel mai potrivit să ne stabilim”, povestește Nicoleta. 

Tânăra cultivă tot felul de legume, însă la mare căutare sunt cele 54 de soiuri de tomate, în toate culorile și de toate formele. Soțul ei subliniază că îngrășământul folosit nu este artificial, ci obținut din macerate de plante, ceea ce asigură savoarea de neuitat a legumelor bio.


„Nu folosim produse chimice, folosim doar îngrășământ natural, macerate făcute de noi, din plantele care cresc în pădurea din jurul casei. Ne încărcăm pozitiv când primim aprecieri de la oameni”, mărturisește Antim, soțul Nicoletei. Cei doi au întemeiat pe pământul bunicilor „Ferma Scufița din Homița”, județul Iași, administrată de Laura Nechifor, unde cultivă tomate, castraveți, țelină, dovlecei, gulii, broccoli, salată verde și alte bunătăți naturale. 

„Producem legume crescute natural, de la stadiul de semințe și până la hrana consumată de dumneavoastră. De asemenea, oferim proiectare și consultanță în domeniul horticulturii ecologice”, se arată în descrierea paginii de facebook Ferma Scufița din Homița, unde tânăra familie poate fi contactată pentru comenzi. Cei care locuiesc în județul Iași pot da o fugă pe la Piața verde de weekend de pe bulevardul Ștefan cel Mare din Iași, unde Nicoleta și Antim și-au amenajat un cort și vând legume din producția proprie în acest sfârșit de săptămână (4-5 iulie). 

Puteți citi integral povestea celor doi horticultori pe Mediafax.

Originally posted 2020-07-05 12:01:07.

Articole asemănătoare

Aveți infiltrații?

Aveți treceri / străpungeri / penetrări de cabluri / țevi / conducte prin pereți, planșee și pardoseli ce manifestă infiltrații sa exfiltrații! Aveți fisuri prin pereți și pardoseli?

Etansare perfecta a strapungerilor si fisurilorAvem soluții corecte și complete.

Doar vizitați https://strapungeri.afacereamea.ro/ și puteți să găsiți produsele și soluțiile corecte pentru situația dvs concretă. Puteți și să vă abonați pentru discounturi și comisioane.

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.

Proiectul Răsuceni

rasuceni

Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…

DIN CE AI POTI FACE RAI