Sectorul pescaresc va primi de la UE 307 milioane de euro in urmatorii 6 ani si se considera ca dezvoltarea acvaculturii va duce la dublarea consumului de peste in Romania, de la 5,5 la 11 kilograme pe cap de locuitor. Fermierii pot depune, incepand cu 11 august, proiecte de finantare in cadrul Programului Operational de […]
Creşterea lipitorilor
Majoritatea lipitorilor sunt parazite: se hrănesc cu sângele altor animale. Unele sunt capabile ca la o singura hrănire, sa preia o cantitate de sânge de cinci ori mai mare decât propria greutate, din care pot trăi chiar şi un an. Lipitorile işi datorează renumele prost mediului de hrănire hematofog. In trecut erau foarte apreciate de […]
Iedul ˊbateˊ mielul: de ce este mai sănătoasă carnea de ied faţă de cea de miel, de pui şi de vită
Dacă nu vă place gustul mielului, medicii propun ca alternativă carnea de ied. E mai săracă în calorii decât puiul şi e excelentă dacă aveţi probleme cu colesterolul. De Paşte mielul este nelipsit de pe masa românilor, însă are o carne grea, care nu îl face o opţiune prea sănătoasă. O alternativă lăudată de medici […]
Ferma ecologică de struţi
Creşterea acestor păsări, originare din Africa, poate reintroduce în circuitul agricol terenurile degradate. Conştienţi de avantajele creşterii struţilor, românii au deschis ferme şi pensiuni în care sunt crescute exoticele păsări. Fermierii spun că struţii sunt hrăniţi în principal cu lucernă cultivată ecologic, fără îngrăşăminte chimice. Struţii sunt crescuţi în aer liber, iar pentru perioadele mai […]
Caprinele, ca şansă în Europa
Creşterea caprinelor este o îndeletnicire pe cât de fascinantă, pe atât de profitabilă. Oameni de ştiinţă de cea mai înaltă probitate profesională recomandă laptele de capră drept tratament de bază în vindecarea unor boli grele, inclusiv a cancerului. Creşterea şi exploatarea caprinelor în ultimii ani a înregistrat o importanţă economică deosebită. La aceasta se adaugă […]
Principalele rase de capre
Capra Carpatina Rasa de capră care in Romania este cea mai veche şi cea mai răspândită, primitivă, rustică, rezistentă şi foarte heterogenă, din punct de vedere al culorii, dezvoltării şi exteriorului şi a producţiilor de lapte şi de iezi. Rasa de capră de talie medie de culori diferite cu păr lung. Coarnele sunt prezente la […]
Creşterea caprelor, o afacere profitabilă
Creşterea caprelor poate fi o afacere profitabilă pentru agricultorii români, în perspectiva integrării în Uniunea Europeană. În România există o singură firmă care produce brânză din lapte de capră, dar întreaga producţie este exportată în Statele Unite. Brânza din lapte de capră este considerată de americani un produs rafinat. Ministerul Agriculturii atrage atenţia că laptele […]
Racii din Romania
>> Racul-de-ponoare (Austropotamobius torrentium) >> Racul-de-râu (Astacus astacus) >> Racul-de-lac (Astacus leptodactylus) >> Racul dungat (Orconectes limosus) Pârvulescu L. (2009): Racii din Romania (ver. 1.2), http://www.crayfish.ro/ Originally posted 2012-03-30 01:53:33.
Venituri de peste 30.000 euro anual cu o Ferma de Raci!
Ferma de raci este unul dintre proiectele mult timp ravnite de romani. Unii stiu deja care este pretul de comercializare a unui singur kilogram de raci vii sau a unui kilogram de raci congelati. In Romania, interesul marilor restaurante pentru carnea de raci ne spune sa investim in aceste afaceri cat mai rapid, cat timp […]
Racul de râu – Astacus fluviatilis
Descriere: Animale solitare, agresive, acvatice care sunt active noaptea. Sunt Decapode, adica au zece picioare, cu prima pereche transformata in clesti puternici. Corpul are culoarea asemanatoare mediului de viata, verde- cafenie, bruna-albastrie. Este protejat de o crusta formata din chitina si calcar. Crusta reprezinta scheletul extern, sub care se gasesc muschii. Animalele care au corpul […]