Un american din Iowa care lucrează în biotehnologie, David Dorhout, îşi imaginează viitorul agricol sub forma unor cete de roboţi care plantează, plivesc şi recoltează, bazându-se pe algoritmi din teoria jocurilor şi de comportament în turmă pentru a valorifica fiecare centimetru de spaţiu arabil, scrie Popular Science. Dorhout a creat deja un prototip, Prospero, pe care îl puteţi vedea în clipul video de mai jos.

Prospero este programat să conlucreze cu alţi roboţi indentici ca într-un roi (inventatorul său a studiat biologia şi comportamentul insectelor). El cutreieră ferma, analizează locurile în care urmează să fie plantate seminţele şi, atunci când nu detectează prezenţa unei seminţe în sol, face o gaură în pământ până la adâncimea optimă, depozitează o sămânţă, o stropeşte cu cantitatea exact, preprogramată de îngrăşăminte şi nutrienţi, o acoperă cu pământ şi apoi marchează locul cu o dâră de vopsea pe care să o poată detecta ceilalţi roboţi dacă se întâmplă să ajungă pe porţiunea de sol respectivă. În momentul de faţă, Prospero lucrează de unul singur, însă va face parte dintr-un grup organizat ca o colonie de furnici. Furnicile îşi marchează şi ele locurile de interes cu feromoni, pentru ca celelalte furnici să le găsească.

Dacă un robot ajunge pe o porţiune de pământ în care detectează puţine seminţe, le poate semnala celorlalţi să vină să-l ajute. Dacă dă de o porţiune ce pare să fie saturată de seminţe, le poate transmite colegilor săi să se îndepărteze. Nu este nevoie ca roboţii să cunoască poziţia exactă a fiecăruia, ceea ce reduce volumul de muncă de procesare şi analiză a datelor. Plantarea nu se face convenţional, pe rânduri, dar spaţiul dintre seminţe este optimizat, iar risipa de spaţiu, îngrăşăminte şi efort uman este minimă. Această tehnologie, susţine dezvoltatorul ei, permite o îngrijire mai individuală a plantelor şi o producţie mai mare pe hectar şi înseamnă mai puţin pământ transformat în teren arabil.

Originally posted 2012-12-19 10:35:14.

Articole asemănătoare

Aveți infiltrații?

Aveți treceri / străpungeri / penetrări de cabluri / țevi / conducte prin pereți, planșee și pardoseli ce manifestă infiltrații sa exfiltrații! Aveți fisuri prin pereți și pardoseli?

Etansare perfecta a strapungerilor si fisurilorAvem soluții corecte și complete.

Doar vizitați https://strapungeri.afacereamea.ro/ și puteți să găsiți produsele și soluțiile corecte pentru situația dvs concretă. Puteți și să vă abonați pentru discounturi și comisioane.

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.

Proiectul Răsuceni

rasuceni

Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…

DIN CE AI POTI FACE RAI