Un american din Iowa care lucrează în biotehnologie, David Dorhout, îşi imaginează viitorul agricol sub forma unor cete de roboţi care plantează, plivesc şi recoltează, bazându-se pe algoritmi din teoria jocurilor şi de comportament în turmă pentru a valorifica fiecare centimetru de spaţiu arabil, scrie Popular Science. Dorhout a creat deja un prototip, Prospero, pe care îl puteţi vedea în clipul video de mai jos.

Prospero este programat să conlucreze cu alţi roboţi indentici ca într-un roi (inventatorul său a studiat biologia şi comportamentul insectelor). El cutreieră ferma, analizează locurile în care urmează să fie plantate seminţele şi, atunci când nu detectează prezenţa unei seminţe în sol, face o gaură în pământ până la adâncimea optimă, depozitează o sămânţă, o stropeşte cu cantitatea exact, preprogramată de îngrăşăminte şi nutrienţi, o acoperă cu pământ şi apoi marchează locul cu o dâră de vopsea pe care să o poată detecta ceilalţi roboţi dacă se întâmplă să ajungă pe porţiunea de sol respectivă. În momentul de faţă, Prospero lucrează de unul singur, însă va face parte dintr-un grup organizat ca o colonie de furnici. Furnicile îşi marchează şi ele locurile de interes cu feromoni, pentru ca celelalte furnici să le găsească.

Dacă un robot ajunge pe o porţiune de pământ în care detectează puţine seminţe, le poate semnala celorlalţi să vină să-l ajute. Dacă dă de o porţiune ce pare să fie saturată de seminţe, le poate transmite colegilor săi să se îndepărteze. Nu este nevoie ca roboţii să cunoască poziţia exactă a fiecăruia, ceea ce reduce volumul de muncă de procesare şi analiză a datelor. Plantarea nu se face convenţional, pe rânduri, dar spaţiul dintre seminţe este optimizat, iar risipa de spaţiu, îngrăşăminte şi efort uman este minimă. Această tehnologie, susţine dezvoltatorul ei, permite o îngrijire mai individuală a plantelor şi o producţie mai mare pe hectar şi înseamnă mai puţin pământ transformat în teren arabil.


2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației pentru Antreprenoriat Comunitar, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.

Originally posted 2012-12-19 10:35:14.

Articole asemănătoare

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.

Studii Geo-Tehnice

Realizam Studii Geo-Tehnice in Conditii Foarte Avantajoase

Cele mai bune preturi din piata. Sunati acum: 0769 057 340

Aveți nevoie de ferestre și uși?

ferestre și ușiÎncercați să ne cereți o ofertă și nouă și veți primi comisioane. Discounturile pot fi de la 20% pînă la 60%. De ce? Deoarece ne putem permite avand o oferta completa și fiind importatori direcți de profile!

La unele comenzi de ferestre și uși, oferim gratuit plasele de insecte.

Facem contracte de întreținere / mentenanță. Intrați acum în parteneriate ce vă pot aduce câștiguri mari.