Exista oameni mai flamanzi ca noi. Vietnamezii, chinezii si indienii poftesc la ghearele de pui „Made in Romania”, iar bulgarii cumpara cu tonele gaturi inghetate.

Milioane de romani fac haz de necaz cand isi amintesc de vremurile cand cumparau „tacamuri de pui”, adica picioare, gaturi si capete, de la puii care plecau la export. Iata ca sunt altii la fel ca noi pe vremuri.

Vietnamezii, chinezii si indienii comanda cantitati uriase de gheare de pasare din Romania. „Sunt multi si saraci si considera gherele de pasare ca o delicatesa. Fac mancaruri condimentate si se pare ca apreciaza proteinele din picioarele de pasare. Insa, eu cred ca le place pretul. De la noi, pleaca la 0,80 de lei/kg, iar la ei ajunge la 50 de centi, deci foarte ieftin. Cererea este atat de mare, ca nu dovedim comenzile”, ne-a spus Mihaela Pintilie, seful Departamentului de Export Agricola International SA.

Bulgarii se aprovizioneaza si ei de la noi: cer tone de gaturi de pasare. „Ar fi o piata de peste 200.000 de tone anual, dar noi nu avem capacitatea pentru asa o cerere uriasa venita de la firmele bulgaresti. Putem sa exportam doar 50 de tone lunar”, a mai spus Mihaela Pintilie.

http://stiri.rol.ro/Vietnamezii-se-bat-pe-gheare-de-pui-romanesc-415512.html

Originally posted 2012-03-09 17:32:22.

Articole asemănătoare

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.

Aveți infiltrații?

Aveți treceri / străpungeri / penetrări de cabluri / țevi / conducte prin pereți, planșee și pardoseli ce manifestă infiltrații sa exfiltrații! Aveți fisuri prin pereți și pardoseli?

Etansare perfecta a strapungerilor si fisurilorAvem soluții corecte și complete.

Doar vizitați https://strapungeri.afacereamea.ro/ și puteți să găsiți produsele și soluțiile corecte pentru situația dvs concretă. Puteți și să vă abonați pentru discounturi și comisioane.

Proiectul Răsuceni

rasuceni

Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…

DIN CE AI POTI FACE RAI

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.