camp vară caldă

Vara lui 2012 a fost un coşmar pentru agricultori – cea mai severă secetă din ultimul sfert de secol a adus pierderi uriaşe de recoltă şi a aruncat în aer preţul furajelor şi al alimentelor După toate probabilităţile şi vara lui 2013 va fi una cu temperaturi mai mari şi precipitaţii mai puţine decât în mod obişnuit, dar mult mai “blândă”.

Cel puţin în emisfera nordică trebuie să ne obişnuim cu veri mai calde decât eram obişnuiţi acum o generaţie. Oceanul îngheţat de Nord – Oceanul Arctic – care influenţează în mod decisiv evoluţia vremii în această parte a globului este din ce în ce mai puţin “îngheţat” ca urmare a încălzirii globale iar aceasta determina schimbarea tot mai accentuată a condiţiilor meteo de-a lungul anotimpurilor.

În mod obişnuit, odată cu sfârşitul iernii, o parte din calota glaciară se topeşte şi părţi din gheţari, mai mari sau mai mici, plutesc spre sud – iniţial, pentru că sînt mai multe decât în mod obişnuit, aceste “cuburi de gheaţă” contribuie la prelungirea frigului în timpul primăverii, ulterior, pentru că se topesc mai repede, ele contribuie la intensificarea căldurii în timpul verii, albastrul intens al oceanului atrăgând razele soarelui mai puternic.

Aceasta este fenomenul major care forţează tiparele anotipurilor aşa cum le cunoaşteau bunicii noştri în tinereţeile lor. Încălzirea globală a devenit o realitate cu care ne confruntăm şi sub impactul ei se schimbă tiparele anotimpurilor.

Ultimii 10 ani au fost cei mai călduroşi din ultimii 600 de ani. Aceasta este concluzia unui studiu realizat de cercetătorii de la Harvard şi publicat recent în prestigioasa revistă ştiinţifică Nature. “Datele” înregistrate de truchiuri de copac, de straturi de pământ, sedimente din albiile râurilor şi chiar de resturi încastrate de gheţari formaţi în urmă cu sute de ani au ajutat la pregătira unui model care a ajutat la reconstituirea tiparelor care descriau verile “de pe vremuri”. Aceste date au arătat că verile din 2005, 2007, 2010 şi 2011 au fost mai calde decâ cele anterioare lui 2005 în raport cu cel puţin 95% dintre anii reconstituiţi.

“Trecutul anunţă viitorul” spune Martin Tingley, unul dintre cercetătorii implicaţi, “verile cele mai calde aduc cu ele şi creşterea medie a temperaturilor”.

Prin urmare, după vara lui 2012 nu avem de sperat decât la o vară mai “blândă” nicidecum la una “normală”. Temperaturile vor fi sub cele de anul trecut dar peste medie. Acesta este scenariul luat în calcul pentru vara lui 2013 pentru America de Nord şi Europa – cele mai importante producătoare de cereale.

Meteorologii se aşteaptă la o vară cu temperaturi peste medie dar mai joase ca anul trecut în Middwest – grânarul Statelor Unite, cea mai mare zonă compactă de cultivare a porumbului din lume – în mai 2013 temperaturile peste medie vor afecta o suprafaţa mai mare din Grânarul American (Corn Belt) ca în mai 2012, dar în iunie şi iulie 2013 suprafaţa va fi mai redusă decât în lunile similare din anul precedent.

În Europa căderile de zăpadă din martie au întărziat lucrările de primăvară dar au şi asigurat o creşterea a umidităţii din sol care va face ca scăderea precipitaţiilor să fie compensată iar efectele secetei să fie mai blânde.

Luând în considerare estimări de acest fel Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Agricultură şi Alimentaţie (Food and Agriculture Organisation – FAO) aşteaptă anul acesta o recoltă record de cereale 1,26 miliarde de tone cu 9,3% mai mare decât în 2011 (recordul precedent)

Recolta de grâu ar putea ajunge la 696 milioane tone, cu 5.4% mai mult ca nul trecut şi cu doar 6 milioane tone mai puţin ca în 2011 (an record).

Chiar şi luaând în considerare o vară cu temperaturi pese medie şi precipitaţii sub nivelul obişnuit traderii de materii prime agricole mizează pe recolte bune care să reechilibreze piaţa conducând la normalizarea preţurilor.

 › 14-05-2013


2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației pentru Antreprenoriat Comunitar, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.

Originally posted 2013-05-24 09:56:59.

Studii Geo-Tehnice

Realizam Studii Geo-Tehnice in Conditii Foarte Avantajoase

Cele mai bune preturi din piata. Sunati acum: 0773 897 010

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.

Aveți infiltrații?

Aveți treceri / străpungeri / penetrări de cabluri / țevi / conducte prin pereți, planșee și pardoseli ce manifestă infiltrații sa exfiltrații! Aveți fisuri prin pereți și pardoseli?

Etansare perfecta a strapungerilor si fisurilorAvem soluții corecte și complete.

Doar vizitați https://strapungeri.afacereamea.ro/ și puteți să găsiți produsele și soluțiile corecte pentru situația dvs concretă. Puteți și să vă abonați pentru discounturi și comisioane.

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.