Proiect DIY din materiale reciclate (doze de bere, resturi placaj, lemn de la europaleţi, o foaie de sticlă…) are şi câteva chestii noi, profilul de aluminiu de la “bateria solară” (aia e fiţă, că nu era necesară), plasa de la rame, cuie, holşuruburi, balamale, silicon sanitar, un tub de vopsea spray negru, nişte bandă adezivă cu fibră de sticlă (pentru etanşeizări exterioare).

Construcţia e simplă, în “bateria solară” sunt 6 rânduri de doze de bere, cărora le-am tăiat fundul şi le-am lărgit “gura” cu o foarfecă de tablă, le-am etanşeizat una de alta cu silicon sanitar, pe exterior. După ce le-am aşezat in cutie am închis lateralele, ca să nu dea cu virgulă la măsurători. Toată suprafaţa “bateriei” expusă soarelui e etanşată cu o foaie de sticlă.

Capetele “bateriei” sunt perforate în dreptul găurilor de la dozele de bere. Tirajul natural e logic, pe jos intră aerul rece tras de aerul fierbinte care se creează în dozele de bere încinse de soare, aer cald care intră în cutia cu rame. Evacuarea e facută în partea de sus a cutiei cu rame, suficient de mare să asigure şi ventilaţie şi tiraj.

Pentru rame am folosit o sită din sârmă galvanizată, dar mai mult pentru montajul facil şi pentru costul scăzut. Oricum, la uscat ciuperci s-au folosit grătare din şipci de lemn (fooooarte important: evitaţi pe cât posibil contactul ciupercilor cu metalul), iar la plante medicinale şi legume (inclusiv roşii uscate, chiar San Marzano) s-a folosit hârtie pergament.

E făcută din primăvara lui 2012, a fost dusă la Ungureni, a fost vopsită şi utilizată din greu. Temperatura în interior nu depăşeşte 60 de grade, şi e suficient un pic de soare ca să se simtă cum se încinge. Are acelaşi randament ca un dehidrator din gama hobby, din alea din comerţ, numai că nu consumă curent, iar costurile de execuţie nu sunt de speriat. Dezavantajul e că nu poţi controla vremea, dar care ar mai fi farmecul?

Asta e o variantă destul de complicată, se poate simplica în sensul în care în loc de bateria de doze de bere se poate folosi o tabla cutată, vopsită în negru.

Pentru continuare vizitati sursa

Originally posted 2013-11-06 04:33:42.

Proiectul Răsuceni

rasuceni

Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…

DIN CE AI POTI FACE RAI

Aveți infiltrații?

Aveți treceri / străpungeri / penetrări de cabluri / țevi / conducte prin pereți, planșee și pardoseli ce manifestă infiltrații sa exfiltrații! Aveți fisuri prin pereți și pardoseli?

Etansare perfecta a strapungerilor si fisurilorAvem soluții corecte și complete.

Doar vizitați https://strapungeri.afacereamea.ro/ și puteți să găsiți produsele și soluțiile corecte pentru situația dvs concretă. Puteți și să vă abonați pentru discounturi și comisioane.

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.