Se întâmplă să mai existe și primari care au înțeles că pot face ceva cu adevărat util pentru comunitatea locală.  Florinel Țuilă primarul din Cătunele, județul Gorj a trecut la acțiune și a dispus alocarea din bugetul primăriei a unei sume de 150.000* lei, pentru achiziția a  20* de solarii, urmând să amenajeze și o piață de desfacere a legumelor cultivate local.

Solariile urmează să fie alocate câte unei familii, care va beneficia și de rezultatul muncii respectiv valorificarea produselor și astfel se poate rezolva pentru cei dornici și problema locurilor de muncă, inexistente în zonă.

Primarul spune că ideea nu este originală ci a văzut-o aplicată într-o altă localitate din județul Constanța unde acest tip de parteneriat între primărie și cetățeni a reușit să producă rezultate.

Ideile însă nu se opresc aici, primarul și-a propus să cumpere din banii primăriei  și  20* de vaci,  pe care să le dea unor săteni dispuși să le îngrijească și desigur să beneficieze de laptele produs, urmând ca vițeii ce vor rezulta, să fie mai apoi  dați în grija unor alte familii.

Nimic spectaculos, nimic grandios și nici măcar original…   inițiative și fapte ale unor oameni care au înțeles că pot face singuri ceva să se ajute.

Fără doar și poate cred că este un model de parteneriat care poate fi urmat sub o formă sau alta în multe locuri din țara noastră.

Felicitări dumneavoastră d-le primar  Florinel Țuilă precum si celor care sprijină astfel de inițiatve!

(Notă: informații preluate din publicația  www.gorj-domino.ro si opinca.info)

 

Originally posted 2014-08-21 21:34:03.

Proiectul Răsuceni

rasuceni

Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…

DIN CE AI POTI FACE RAI

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.

Aveți infiltrații?

Aveți treceri / străpungeri / penetrări de cabluri / țevi / conducte prin pereți, planșee și pardoseli ce manifestă infiltrații sa exfiltrații! Aveți fisuri prin pereți și pardoseli?

Etansare perfecta a strapungerilor si fisurilorAvem soluții corecte și complete.

Doar vizitați https://strapungeri.afacereamea.ro/ și puteți să găsiți produsele și soluțiile corecte pentru situația dvs concretă. Puteți și să vă abonați pentru discounturi și comisioane.

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.