Se întâmplă să mai existe și primari care au înțeles că pot face ceva cu adevărat util pentru comunitatea locală.  Florinel Țuilă primarul din Cătunele, județul Gorj a trecut la acțiune și a dispus alocarea din bugetul primăriei a unei sume de 150.000* lei, pentru achiziția a  20* de solarii, urmând să amenajeze și o piață de desfacere a legumelor cultivate local.

Solariile urmează să fie alocate câte unei familii, care va beneficia și de rezultatul muncii respectiv valorificarea produselor și astfel se poate rezolva pentru cei dornici și problema locurilor de muncă, inexistente în zonă.

Primarul spune că ideea nu este originală ci a văzut-o aplicată într-o altă localitate din județul Constanța unde acest tip de parteneriat între primărie și cetățeni a reușit să producă rezultate.

Ideile însă nu se opresc aici, primarul și-a propus să cumpere din banii primăriei  și  20* de vaci,  pe care să le dea unor săteni dispuși să le îngrijească și desigur să beneficieze de laptele produs, urmând ca vițeii ce vor rezulta, să fie mai apoi  dați în grija unor alte familii.

Nimic spectaculos, nimic grandios și nici măcar original…   inițiative și fapte ale unor oameni care au înțeles că pot face singuri ceva să se ajute.

Fără doar și poate cred că este un model de parteneriat care poate fi urmat sub o formă sau alta în multe locuri din țara noastră.

Felicitări dumneavoastră d-le primar  Florinel Țuilă precum si celor care sprijină astfel de inițiatve!

(Notă: informații preluate din publicația  www.gorj-domino.ro si opinca.info)

 


2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației pentru Antreprenoriat Comunitar, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.

Originally posted 2014-08-21 21:34:03.

Proiectul Răsuceni

rasuceni

Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…

DIN CE AI POTI FACE RAI

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.

Studii Geo-Tehnice

Realizam Studii Geo-Tehnice in Conditii Foarte Avantajoase

Cele mai bune preturi din piata. Sunati acum: 0773 897 010

Aveți infiltrații?

Aveți treceri / străpungeri / penetrări de cabluri / țevi / conducte prin pereți, planșee și pardoseli ce manifestă infiltrații sa exfiltrații! Aveți fisuri prin pereți și pardoseli?

Etansare perfecta a strapungerilor si fisurilorAvem soluții corecte și complete.

Doar vizitați https://strapungeri.afacereamea.ro/ și puteți să găsiți produsele și soluțiile corecte pentru situația dvs concretă. Puteți și să vă abonați pentru discounturi și comisioane.