Cătălin Stroe, proprietarul producătorului de moto­utilaje agricole Ruris, spune că a proiectat deja un tractor de mici dimensiuni care să coste câteva mii de euro, pentru a putea fi achiziționat de oricine care are câteva hectare de teren agricol.
tractor plug 5 trupite
„Tractorul va costa sub 10.000 de euro. Am realizat deja primele prototipuri. Spre exemplu, vom avea motoare diesel de generație nouă și acesta va putea ara cu două trupițe”, a spus Cătălin Stroe pentru Zf.ro.

Viitorul tractor va avea între 12 și 30 CP, tracțiune 4×4 și doar spate și cutie de viteze manuală.

Industria românească a utilajelor agricole a ajuns să mai aibă opt jucători după ce în urmă cu 24 de ani pe piață produceau tehnică agricolă (utilaje sau subansambluri) aproape 30 de unități de producție.

Ruris deține la Craiova un laborator de cercetare-dezvoltare unde proiectează motoutilajele, iar componentele sunt aduse de la furnizori internaționali, fiind asamblate în România.

Anul trecut Ruris a înregistrat o creștere a cifrei de afaceri de 73% la 11,7 milioane de euro, față de circa 6,7 mi­lioane de euro în 2014, din vânzarea de motosape, moto­coase, motoferăstraie și alte echipamente de grădină.

El a spus că în România în continuare va exista o cerere tot mai mare de utilaje, în condițiile în care aproape jumătate din populația țării trăiește în mediul rural, dar și datorită faptului că tot mai mulți români investesc în ferme de semisubzistență.

„Nu doar cei care sunt la sate au ferme, ci și cei de la orașe, din București. Știm doctori care au o casă la țară și cultivă legume”, a spus Cătălin Stroe.


2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației pentru Antreprenoriat Comunitar, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.

Proiectul Răsuceni

rasuceni

Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…

DIN CE AI POTI FACE RAI

Aveți infiltrații?

Aveți treceri / străpungeri / penetrări de cabluri / țevi / conducte prin pereți, planșee și pardoseli ce manifestă infiltrații sa exfiltrații! Aveți fisuri prin pereți și pardoseli?

Etansare perfecta a strapungerilor si fisurilorAvem soluții corecte și complete.

Doar vizitați https://strapungeri.afacereamea.ro/ și puteți să găsiți produsele și soluțiile corecte pentru situația dvs concretă. Puteți și să vă abonați pentru discounturi și comisioane.

Studii Geo-Tehnice

Realizam Studii Geo-Tehnice in Conditii Foarte Avantajoase

Cele mai bune preturi din piata. Sunati acum: 0769 057 340