Acum 30 de ani, un adolescent indian, pe nume Jadav “Molai” Payeng, a început să îngroape seminţe variate într-un loc gol şi nisipos din apropierea localităţii sale natale, din regiunea Assam (India). Scopul său a fost crearea unui refugiu de viaţă sălbatică, dar, la scurt timp după ce a început activitatea, s-a decis să o transforme dintr-un hobby în sensul vieţii sale.

Jadav “Molai” Payeng s-a mutat în locul unde începuse să „construiască” o pădure şi aceasta a devenit misiunea lui: să creeze un ecosistem, o pădure, de la zero. După 30 de ani, peste 550 de hectare din zonă au devenit exact acest lucru: o pădure nouă, un ecosistem tânăr, plantat în întregime de mâinile indianului. Povestea lui Payeng a apărut în publicaţia The Times of India, ai cărei reporteri au mers la faţa locului pentru a afla mai multe despre modul în care indianul a reuşit să lase o asemenea amprentă asupra peisajului şi mediului înconjurător.

Payeng le-a povestit reporterilor că momentul în care s-a decis să planteze pădurea a fost când, în urma unor inundaţii puternice, a fost martorul morţii unor şerpi aduşi de ape pe nisipurile din zona unde el (pe atunci în vârstă de 16 ani) locuia. „Şerpii au murit în căldură, pentru că nu exista niciun copac să le ţină umbră. Am plâns pentru ei, a fost un carnagiu. Am alertat autorităţile responsabile cu pădurile şi le-am întrebat dacă nu pot planta acolo nişte copaci. Ei au susţinut că acolo nu va creşte nimic şi mi-au sugerat să pun bambus. A fost greu, dureros chiar, nimeni nu m-a ajutat, nimeni nu era interesat de aşa ceva”, a mărturisit indianul, acum ajuns la vârsta de 47 de ani.

Dar Payeng nu a făcut doar gestul de a planta seminţe, ci a dus în noua pădure şi insecte – furnici, mai ales, în aşa fel încât să dea un impuls ecosistemului să se dezvolte armonios. Acum, nisipurile de demult sunt o zonă ce musteşte de viaţă, de plante şi animale care au găsit aici un cămin. Pădurea se numeşte Molai şi este casă pentru diverse specii de păsări, căprioare, rinoceri, tigri şi elefanţi. În ciuda faptului că face asta de 30 de ani, oficialii indieni de la departamentul responsabil cu pădurile au aflat abia în 2008 de ecosistemul creat de Payeng şi de activitatea lui. I-au admirat şi recunoscut eforturile, dar au admis şi că, dacă indianul se afla într-o altă ţară şi făcea acolo ce a făcut în India, ar fi devenit, fără îndoială, un erou naţional. India abia acum îi descoperă povestea.

Sursa şi foto: TreeHugger

Originally posted 2012-12-11 19:44:43.

Articole asemănătoare

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.

Proiectul Răsuceni

rasuceni

Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…

DIN CE AI POTI FACE RAI

Aveți infiltrații?

Aveți treceri / străpungeri / penetrări de cabluri / țevi / conducte prin pereți, planșee și pardoseli ce manifestă infiltrații sa exfiltrații! Aveți fisuri prin pereți și pardoseli?

Etansare perfecta a strapungerilor si fisurilorAvem soluții corecte și complete.

Doar vizitați https://strapungeri.afacereamea.ro/ și puteți să găsiți produsele și soluțiile corecte pentru situația dvs concretă. Puteți și să vă abonați pentru discounturi și comisioane.