In zilele noastre, Trandafirul de Ierihon se gaseste in nisipurile din Egipt, Siria, Arabia Saudita si Mexic. In aceste tari se comercializeaza in magazinele de specialitate dar si in piete.

La noi in tara, poate fi cumparat online si are un pret de circa 23 RON.

Denumit si Planta Invierii, poate sa supravietuiasca pana la 50 de ani, chiar daca nu primeste apa. Aceasta planta nemuritoare este un adevarat miracol al naturii. Pe langa faptul ca este extrem de usor de ingrijit, trandafirul de Jericho aduce noroc in dragoste si la bani.

Iniţial, planta se prezintă sub formă uscată, asemănătoare cu un ghem de aproximativ opt-zece cm diametru.

Urmând instrucţiunile din punguţa se pune în apă caldă, într-o farfurioară mai adâncă. Cu cât apa este mai caldă (desigur, cu atentie nu fiartă, ci de aproximativ 35-40 grade Celsius), cu atât trecerea de la starea latentă la cea activă se produce mai repede. Planta in general incepe să-şi desfacă rămurelele după nici un minut.

Când micile rădăcinuţe au început să tragă apa, crenguţele strânse, răsucite şi uscate, încep să se desfăşoare şi să se lungească, într-o oră ajungând să depăşească marginile farfuriei. De asemenea, şi culoarea se schimbat extrem de repede din maro în verde aprins, semănând foarte bine cu rămurelele unui conifer tuia. Chiar şi mirosul pe care planta îl emană aminteşte de o pădure de conifere – umiditate şi aer curat, muşchi şi verdeaţă, toate la un loc.

Este recomandat ca apa sa fie administrata treptat in functie de caldura si de cat consuma planta, inverzirea este conditionata si de lumina si caldura. Un exemplar foarte uscat aflat de mult timp in repaus inverzeste complet mai incet, eventual dupa mai multe cicluri de vegetatie repetate. Când o lasam fără nici o sursă de apă se va usca din nou intrând in repaus. Fiind o plantă din zonele aride, prea multă apă in combinatie cu temperaturi scazute poate atrage mucegaiul şi implicit moartea trandafirului.

Trandafirul de Jericho provine din zonele aride ale Iordaniei şi Israelului se mai numeşte şi planta Învierii, poate supravieţui în stare de ariditate absolută până la 50 de ani, în stare umedă absoarbe fumul de ţigări şi îmbunătăţeşte calitatea aerului, iar în stare uscată alungă insectele dăunătoare din locul în care se află.

  • face parte din familia Selaginellaceae;
  • nume populare: Resurrection Plant, Rose of Jericho, Siempre Viva, Flor de Piedra, Doradilla, Flower of rock, stone Flower;
  • este simbolul norocului, dragostei şi frumuseţii. Un adevărat miracol al naturii;
  • se spune ca are un rol în diminuarea insomniilor, atunci când este păstrat sub pat.

Se spune ca această plantă durează o viaţă de om, puteti sa va convinge dacă este aşa sau nu.


2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației pentru Antreprenoriat Comunitar, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.

Proiectul Răsuceni

rasuceni

Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…

DIN CE AI POTI FACE RAI

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.

Aveți nevoie de ferestre și uși?

ferestre și ușiÎncercați să ne cereți o ofertă și nouă și veți primi comisioane. Discounturile pot fi de la 20% pînă la 60%. De ce? Deoarece ne putem permite avand o oferta completa și fiind importatori direcți de profile!

La unele comenzi de ferestre și uși, oferim gratuit plasele de insecte.

Facem contracte de întreținere / mentenanță. Intrați acum în parteneriate ce vă pot aduce câștiguri mari.