In zilele noastre, Trandafirul de Ierihon se gaseste in nisipurile din Egipt, Siria, Arabia Saudita si Mexic. In aceste tari se comercializeaza in magazinele de specialitate dar si in piete.

La noi in tara, poate fi cumparat online si are un pret de circa 23 RON.

Denumit si Planta Invierii, poate sa supravietuiasca pana la 50 de ani, chiar daca nu primeste apa. Aceasta planta nemuritoare este un adevarat miracol al naturii. Pe langa faptul ca este extrem de usor de ingrijit, trandafirul de Jericho aduce noroc in dragoste si la bani.

Iniţial, planta se prezintă sub formă uscată, asemănătoare cu un ghem de aproximativ opt-zece cm diametru.

Urmând instrucţiunile din punguţa se pune în apă caldă, într-o farfurioară mai adâncă. Cu cât apa este mai caldă (desigur, cu atentie nu fiartă, ci de aproximativ 35-40 grade Celsius), cu atât trecerea de la starea latentă la cea activă se produce mai repede. Planta in general incepe să-şi desfacă rămurelele după nici un minut.

Când micile rădăcinuţe au început să tragă apa, crenguţele strânse, răsucite şi uscate, încep să se desfăşoare şi să se lungească, într-o oră ajungând să depăşească marginile farfuriei. De asemenea, şi culoarea se schimbat extrem de repede din maro în verde aprins, semănând foarte bine cu rămurelele unui conifer tuia. Chiar şi mirosul pe care planta îl emană aminteşte de o pădure de conifere – umiditate şi aer curat, muşchi şi verdeaţă, toate la un loc.

Este recomandat ca apa sa fie administrata treptat in functie de caldura si de cat consuma planta, inverzirea este conditionata si de lumina si caldura. Un exemplar foarte uscat aflat de mult timp in repaus inverzeste complet mai incet, eventual dupa mai multe cicluri de vegetatie repetate. Când o lasam fără nici o sursă de apă se va usca din nou intrând in repaus. Fiind o plantă din zonele aride, prea multă apă in combinatie cu temperaturi scazute poate atrage mucegaiul şi implicit moartea trandafirului.

Trandafirul de Jericho provine din zonele aride ale Iordaniei şi Israelului se mai numeşte şi planta Învierii, poate supravieţui în stare de ariditate absolută până la 50 de ani, în stare umedă absoarbe fumul de ţigări şi îmbunătăţeşte calitatea aerului, iar în stare uscată alungă insectele dăunătoare din locul în care se află.

  • face parte din familia Selaginellaceae;
  • nume populare: Resurrection Plant, Rose of Jericho, Siempre Viva, Flor de Piedra, Doradilla, Flower of rock, stone Flower;
  • este simbolul norocului, dragostei şi frumuseţii. Un adevărat miracol al naturii;
  • se spune ca are un rol în diminuarea insomniilor, atunci când este păstrat sub pat.

Se spune ca această plantă durează o viaţă de om, puteti sa va convinge dacă este aşa sau nu.

Originally posted 2012-10-21 21:57:28.

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.

Aveți infiltrații?

Aveți treceri / străpungeri / penetrări de cabluri / țevi / conducte prin pereți, planșee și pardoseli ce manifestă infiltrații sa exfiltrații! Aveți fisuri prin pereți și pardoseli?

Etansare perfecta a strapungerilor si fisurilorAvem soluții corecte și complete.

Doar vizitați https://strapungeri.afacereamea.ro/ și puteți să găsiți produsele și soluțiile corecte pentru situația dvs concretă. Puteți și să vă abonați pentru discounturi și comisioane.

Proiectul Răsuceni

rasuceni

Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…

DIN CE AI POTI FACE RAI