Skip to main content

Cu noaptea în cap Nea Vasile și-a burdușit mașina cu bunătăți și a coborât la capitală. Făină integrală din grâu organic, mălai bun, să semene mămăliga cu luna plină, ouă de țară, găini zburătăcite prin curte, numai bune de făcut șnițel pentru coconii noștri. Legume de tot felul și cartofii aceia dulci, inconfundabili…

Este vineri și astăzi se umple cămara. Îl așteptăm pe Nea Vasile ca pe Moș Crăciun!

rezistența țăranilor, țăran

Mai acum o săptămână Gabriela a dat semnalul și congelatorul s-a umplut. De la o familie din Prahova am putut cumpăra fiecare câte o bucată din vițică crescută pe pășune în timpul verii, iar de la începutul toamnei cu fân, lucernă și alte delicatesuri naturale.

Ultimele verdețuri bio pe 2016 au venit luna trecută de la sera domnului Costel din Giurgiu: spanac, ceapă verde, praz și pătrunjel. Miere ne-a furnizat o mănăstire. O familie din Vrancea ne-a adus vin curat în care se simțea încă mângâierea soarelui de toamnă. Și din fericire nu se simțeau zahărul și sulfiții.

Grupul nostru din Titan este mic, calibrat pe oferta micilor gospodării la care ne-am conectat cămările. Susținem aceste gospodării iar producătorii ne susțin prin onestitatea producției și a prețurilor. Cu alte cuvinte știi ce mănânci. Există și grupuri mai mari însă, de exemplu pe litoral am cunoscut grupul „Țărani Dobrogeni” ce reunește 48.000 de producători și consumatori. Astăzi puteai să cumperi cu livrare ouă proaspete de rață sau pastramă de berbecuț, porci crescuți bio cu uruiala și porumb, curcani de gospodărie sau prăjituri făcute în casă din ingrediente naturale. O fermă mică a invitat deunăzi familiile să se joace printre baloții de paie, să deguste felurite brânzeturi și să vadă vițelușele coautoare. Copiii s-au bucurat, familiile la fel, de producător nu mai vorbesc.

Fenomenul a fost numit short food supply chain (SFSC) și este de fapt o rețea între producători și consumatori locali ce elimină intermediarii, micșorează prețul alimentelor și crește calitatea și prospețimea produselor. Eu aș numi aceasta rezistența țăranilor. Este o cale sigură spre solidaritate și apartenență, în modul cel mai direct, la acest pământ.

De Eduard Dumitrache


2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației pentru Antreprenoriat Comunitar, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.

Aveți nevoie de ferestre și uși?

ferestre și ușiÎncercați să ne cereți o ofertă și nouă și veți primi comisioane. Discounturile pot fi de la 20% pînă la 60%. De ce? Deoarece ne putem permite avand o oferta completa și fiind importatori direcți de profile!

La unele comenzi de ferestre și uși, oferim gratuit plasele de insecte.

Facem contracte de întreținere / mentenanță. Intrați acum în parteneriate ce vă pot aduce câștiguri mari.

Proiectul Răsuceni

rasuceni

Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…

DIN CE AI POTI FACE RAI

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.

Niciun comentariu până acum

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × 2 =