Cresterea paunilor este mai rentabila decat cea a porcilor, se arata intr-un comunicat de presa al Ministerului Agriculturii. Potrivit acestuia, pretul de vanzare a unei perechi de pauni adulti este de peste 300 de euro, iar al unei perechi de pauni tineri variaza intre 150 si 200 de euro, in functie de varsta. Veniturile se completeaza din vanzarea penelor, care se comercializeaza cu 0,5-1 euro/pana.

Productia este de aproximativ 250 de pene/an recoltate de la un paun. Acestea sunt folosite ca ornamente, la palarii, iar unele ajuta la fabricarea plutelor pentru pescuit. Ouale se vand la preturi de cateva zeci de euro bucata.

Cel mai interesant este faptul ca, pentru asigurarea hranei a 150 de pauni, cheltuielile anuale sunt similare cu cele pentru cresterea si ingrasarea a doi porci, care sa ajunga la 100 kg.

Avantajele afacerii

Desi pare pretentioasa, cresterea paunilor nu este cu mult mai complicata decat cresterea altor pasari de curte. Multi compara cresterea lor cu cresterea curcilor. Diferenta nu este foarte mare, paunii avand nevoie indeosebi de caldura, in perioada cand sunt pui, dar odata ajunsi la maturitate, ei rezista si temperaturilor scazute din timpul iernii.

Avantajele cresterii unei astfel de pasari exotice sunt destul de multe – de la paun se poate comercializa aproape totul. Am amintit deja de comercializarea penelor si oualor, dar nu trebuie neglijata nici carnea, care este foarte dulce. Veniturile cele mai mari se obtin insa la comercializarea pe de-a intregul a paunului.

Se recomanda sa se inceapa cu cel putin trei grupuri a cate sase pauni, adica in total vreo 18 pasari, gazduite pe un teren de cca 100-150 mp pe care sunt amplasate voliere, pentru a impiedica pasarile sa isi ia zborul.

In acest spatiu trebuie cultivate lucerna, trifoi sau rapita, iar in cazul fermelor cu peste 30 de pauni pot fi plantati si arbusti sau copaci, pentru a-i oferi paunului posibilitatea de a-si folosi instinctul de a se ascunde.


2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației pentru Antreprenoriat Comunitar, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.

Originally posted 2012-12-05 02:13:29.

Articole asemănătoare

Proiectul Răsuceni

rasuceni

Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…

DIN CE AI POTI FACE RAI

Aveți nevoie de ferestre și uși?

ferestre și ușiÎncercați să ne cereți o ofertă și nouă și veți primi comisioane. Discounturile pot fi de la 20% pînă la 60%. De ce? Deoarece ne putem permite avand o oferta completa și fiind importatori direcți de profile!

La unele comenzi de ferestre și uși, oferim gratuit plasele de insecte.

Facem contracte de întreținere / mentenanță. Intrați acum în parteneriate ce vă pot aduce câștiguri mari.

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.

Aveți infiltrații?

Aveți treceri / străpungeri / penetrări de cabluri / țevi / conducte prin pereți, planșee și pardoseli ce manifestă infiltrații sa exfiltrații! Aveți fisuri prin pereți și pardoseli?

Etansare perfecta a strapungerilor si fisurilorAvem soluții corecte și complete.

Doar vizitați https://strapungeri.afacereamea.ro/ și puteți să găsiți produsele și soluțiile corecte pentru situația dvs concretă. Puteți și să vă abonați pentru discounturi și comisioane.