Sfecla rosie este o planta folosita in alimentatie, atat deoarece din ea se extrage zaharul dar si pentru ca radacina sa este comestibila.

Se pare ca leguma a fost descoperita de acum foarte multi ani si a fost utilizata inca de la inceput pentru proprietatile sale.

Sfecla rosie rezista in anotimpul friguros si are o actiune benefica asupra noastra in aceasta perioada. Planta este recomandata femeilor insarcinate intrucat ea previne mutatiile genetice pe care copilul le poate suferi. Printre alte beneficii ale sfeclei se numara cele in tratararea tumorilor, a bolilor ficatului si cele ale sangelui.

Care sunt utilizarile sfeclei rosii?

Acidul folic, care este inclus in vitamina B9 din sfecla rosie, ajuta la cresterea corecta a copiilor in pantecele femeilor insarcinate. In plus, femeile care doresc sa ramana gravide pot consuma aceasta leguma, intrucat este stiut faptul ca sfecla va creste fertilitatea.

Intrucat are in componenta o cantitate mare de potasiu, planta are un rol benefic si in reglarea tensiunii si in alte afectiuni ale inimii. Printre alte minerale din sfecla se numara si cuprul, manganul, iodul, zincul, magneziul si fierul. De asemenea, sodiul din leguma poate elimina cantitatea de calciu in plus din interiorul organismului nostru.

Vitaminele A, B, C si E continute in sfecla rosie au un rol in combaterea anemiei, detoxifierea organelor interne si la un metabolism mai bun si mai eficient. De asemenea, consumul regulat de sfecla rosie ajuta la o dizolvare mai rapida a grasimilor. In plus, planta are si un efect remineralizant asupra organismului uman obosit si fara vlaga.

Specialistii recomanda consumul sfeclei rosii inca de la o varsta foarte frageda. Copiii pot incepe sa o manance inainte de a implini un an. Nu trebuie sa va faceti griji asupra eventualitatii in care leguma poate contine substante toxice cum ar fi nitratii. Daca stiti oameni de incredere care cresc sfecla rosie, atunci cu siguranta nu va veti confrunta cu astfel de probleme.

Modalitati de a consuma sfecla rosie

Intrucat gustul sfeclei rosii crude nu este tocmai unul bun, cei mai multi oameni o consuma alaturi de alte legume, precum morcovul, patrunjelul, telina, varza sau salata verde.

Betalaina, substanta responsabila pentru culoarea plantei, are si roluri in prevenirea tumorilor si este foarte buna si datorita proprietatilor sale antioxidante. Cu toate acestea, sfecla rosie nu este indicat sa se consume coapta, ci numai fiarta, pana cand se inmoaie cum trebuie.

Sucul din aceasta planta este utilizat si pentru tratamentul impotriva leucemiei si a cancerului, el reprezentand o solutie mai mult decat viabila in astfel de probleme, potrivit majoritatea expertilor in domeniu. El scade tensiunea si poate fi folosit si in cazul virozelor. Mai mult decat atat, el ajuta si la un metabolism mai eficient si sprijina ficatul sa aiba o activitate mai buna. Dupa cum am spus mai sus, daca nu va place gustul sfeclei simple, puteti prepara un suc in combinatie si cu alte legume, in special cu morcovi. Pentru copiii cu probleme de crestere sau pentru cei care sufera de anemie, este bine sa tina o dieta de suc de sfecla, pe care trebuie sa-l consume cu lingurita deoarece astfel se vor vedea rezultatele mai repede.

Aceasta planta poate fi tinuta in frigider pana la o luna fara sa-si piarda proprietatile si nici gustul sau culoarea. Daca insa o veti tine mai mult de 30 de zile, atunci exista riscul ca leguma sa nu mai fie la fel de valoroasa din punct de vedere nutritional. In plus, este bine de stiut ca sfecla rosie de dimensiuni mai mici este mai dulce decat cea mare.

Dintre problemele care au fost raportate despre sfecla rosie se numara si faptul ca la unele persoane care o consuma urina devine de culoare rosiatica. Acest lucru se intampla deoarece organismul acestora nu poate primi toate vitaminele si mineralele din leguma. Nu trebuie sa va ingrijorati daca vi se intampla dumneavoastra, intrucat nu veti pati nimic. Cu toate acestea, puteti consulta un medic. Doar acesta va poate spune mai exact care sunt acele elemente pe care nu le puteti asimila din sfecla rosie.

In afara de acesta problema, se pare ca cei care beau mult suc de sfecla rosie simplu, fara a-l combina cu morcovi sau telina, au spus ca au stari de greata, urmata de vomismente si dureri de cap. De aceea, este recomandat sa nu consumati sucul fara a-l mixa cu alte legume.

In concluzie, sfecla rosie, cu toate ca nu are unul dintre cele mai bune gusturi, este o planta foarte eficienta atat in tratarea cancerului, a leucemiei, dar si pentru detoxifierea organismului si ajuta mult la imbunatatirea metabolismului. Multiplele vitamine si minerale continute de aceasta leguma va ajuta sa va mentineti sanatos si in forma. In plus, ea este recomandata inca de la o varsta foarte frageda, uneori pana ce copilul dumneavoastra a implinit un an.

sursa  http://dli.ro

Originally posted 2012-12-13 14:10:14.

Articole asemănătoare

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.

Aveți infiltrații?

Aveți treceri / străpungeri / penetrări de cabluri / țevi / conducte prin pereți, planșee și pardoseli ce manifestă infiltrații sa exfiltrații! Aveți fisuri prin pereți și pardoseli?

Etansare perfecta a strapungerilor si fisurilorAvem soluții corecte și complete.

Doar vizitați https://strapungeri.afacereamea.ro/ și puteți să găsiți produsele și soluțiile corecte pentru situația dvs concretă. Puteți și să vă abonați pentru discounturi și comisioane.

Proiectul Răsuceni

rasuceni

Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…

DIN CE AI POTI FACE RAI