La Brăila s-au copt căpşunele. Da! Chiar acum la începutul iernii. Fructele au gust deosebit şi o savoare distinctă, spun norocoşii care au apucat să le guste. Chiar dacă pentru necunoscători pare ceva inedit, fermierii spun că e normal ca aceste fructe să rodească şi toamna, doar că ei aleg să rupă florile pentru a se bucura primăvara de o recoltă mai bogată.

Un fermier din localitatea brăileană Chişcani culege în aceste zile a doua recoltă de căpşune pe acest an.
La Brăila s-au copt căpşunele
La finele lunii noiembrie, cand afara sunt temperaturi de circa 10 grade Celsius, pe un camp din Braila s-au copt capsunele. Acestea au o aromă speciala si sunt mult mai dulci decat cele din recolta de primavera. Proprietarul spune că împarte căpşunele prietenilor pentru că nu şi-ar acoperi cheltuielile dacă le-ar scoate la vânzare.

“Din punctul meu de vedere nu este economic, pentru ca ar fi o productie de 3-4 tone /ha si costurile ar fi foarte mari pentru pregatirea culturii, sa produca si toamna, si cu culesul. Oamenii care ar fi la cules ar alerga dupa ele, ca sa faca o ladita de capsuni”, a spus fermierul Petre Constantin.

Primăvara, fermierul scoate bani buni de pe urma recoltei sale de căpşune, dar iarna, spune el, acesta nu este profitabilă. Un kilogram ar costa peste 10 lei, preţ pe care românii nu sunt dispuşi să-l plătească.


2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației pentru Antreprenoriat Comunitar, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.

Originally posted 2013-11-22 09:54:06.

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.

Studii Geo-Tehnice

Realizam Studii Geo-Tehnice in Conditii Foarte Avantajoase

Cele mai bune preturi din piata. Sunati acum: 0773 897 010

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.