Viva-Igna S.R.L., satul Grimăncăuţi, raionul Briceni

În condiţiile actuale, pentru antreprenori este dificil să implementezi o investiţie capitală în activităţi (infrastructura) de marketing. În acest caz, este oportun accesarea finanţărilor la condiţii avantajoase şi investiţiile trebuie argumentate din punct de vedere economic. Totodată, antreprenorul trebuie permanent să analizeze piaţă şi consumătorii pentru a asigura satisfacerea necesităţilor şi obţinerea rezultatelor economice scontate. Tudor Lesnic – directorul societatii

Societatea cu Răspundere Limitată „Viva-Igna” are o experienţă bogată de peste 12 ani în dezvoltarea businessului agricol şi este o întreprindere lider în regiunea de Nord a republicii. Întreprinderea este un competitor recunoscut pe piaţa republicii şi în prezent practică următoarele genuri de activitate: (i) producerea şi comercializarea producţiei agricole; (ii) prestarea în complex a serviciilor mecanizate; (iii) producerea şi comercializarea materialului semincer pentru culturile de câmp şi material săditor pomicol; şi (iv) comercializarea inputurilor agricole prin intermediul magazinelor agricole din or. Briceni şi s. Grimăncăuţi.

Întreprinderea are o specializare adâncă şi anual produce peste 1000 tone de mere şi 500 tone de cartof. Totodată, întreprinderea mai produce şi material săditor de pomi fructiferi (mere, pere, prune, cireşi, vişini), legume (ceapă, roşii, varză), culturi tehnice şi cerealiere de prima grupă.

Până în prezent, Societatea a investit sume considerabile în dezvoltarea procesului tehnologic şi implementarea tehnologiilor moderne de cultivare. În lanţul valoric pentru principalele produse (fructe şi cartofi), întreprinderea întâmpina dificultăţi mari în păstrarea producţiei de valoare înaltă şi comercializarea ei în lunile reci ale anului la preţuri cu valoare adăugată. Societatea era nevoită să vândă producţia direct din câmp, la preţuri joase şi deseori cu risc mare de a pierde din calitate şi puterea ne negociere a unui preţ competitiv.

În perioada actuală, managementul întreprinderii îşi concentrează atenţia la atragerea investiţiilor orientate în activităţi de post-recoltare şi dezvoltarea infrastructurii de marketing, reieşind din strategia de dezvoltare a Societăţii şi durabilitatea afacerii practicate.

În baza specializării la producerea fructelor şi cartofilor, în anul 2008 Societatea a implementat un proiect investiţional orientat la dezvoltarea lanţului valoric al întreprinderii.

Proiectul a constat în asamblarea unui frigider modern cu atmosferă controlată în satul Grimăncăiţi, raionul Briceni. Bugetul investiţiei la construirea frigiderului cu capacitate de 1050 tone (mere) a constituit suma de cca. 8 milioane lei. Contribuţia Societăţii la implementarea investiţiei a constituit cca. 60%, restul sumei fiind asigurată din contul liniilor de creditare a Programelor IFAD.

Frigiderul este constituit din 6 camere frigorifice (a câte 175 tone fiecare), ceea ce permite manipularea producţiei şi aplicarea diferitor regimuri de păstrare pentru diferite produse.

Construcţia frigiderului s-a efectuat de la zero şi s-a bazat pe utilizarea tehnologiilor moderne şi anume: construirea fundamentului cu izolarea hidro-termică şi a construcţiilor metalice, asamblarea panelelor sandwich, montarea agregatelor frigorifice şi a echipamentului care asigură funcţionalitatea frigiderului. Totodată, tehnologia de păstrare a fructelor este una din cele mai performante bazată pe menţinerea atmosferei controlate (respectarea controlată a concentraţiei de gaze). Aceasta permite de a reduce respiraţia fructelor în timpul păstrării (se reduce etilena, care duce la coacerea prematură a fructelor).

La implementarea investiţiei pentru asamblarea frigiderului, Compania a beneficiat de asistenţă complexă din partea specialiştilor Federaţiei Naţionale a Agricultorilor din Moldova „AGROinform”. Asistenţa a constat în asigurarea logisticii la implementarea proiectului investiţional, elaborarea studiului de fezabilitate şi planului investiţional pentru accesarea creditelor şi beneficierea de subvenţii oferite de către Guvern. Experţii AGROinform au asigurat pregătirea ofertelor comerciale, selectarea şi intermedierea contractelor privind procurarea utilajului şi echipamentului necesar asamblării frigiderului, negocierea surselor de finanţare din proiectele investiţionale la cele mai avantajoase condiţii şi organizarea schimburilor de experienţă.

Implementarea proiectului investiţional i-a permis Societăţii să comercializeze producţia agricolă de valoare înaltă în lunile Martie – Aprilie 2009. Comercializa producţiei în această perioadă a asigurat negocierea unor preţuri cu o valoare adăugată datorită calităţii sporite, cererii în creştere a consumului producţiei în stare proaspătă şi deficitului pe piaţă în producţia dată pentru această perioadă.

Societatea a creat şi a stabilit parteneriate cu antreprenori din următoarele ţări: Federaţia Rusă, Belarus, Ucraina, iar in ultimul timp se fac tot mai multe încercări reuşite de a pătrunde pe pieţe mai avantajoase ca: României şi altor ţări din Europa de Vest şi de Est.

Actualmente, Societatea acordă o atenţie sporită activităţilor de marketing. Calitatea produsului este asigurată prin respectarea strictă a standardelor naţionale şi internaţionale. În anul 2008 întreprinderea a fost certificată după Sistemul de Management al Siguranţei Alimentului şi Calităţii – GLOBALGAP pentru produsele agricole de valoare înalta. Acest certificat reprezintă un criteriu indispensabil pentru accesarea şi penetrarea pe pieţele internaţionale.

Întreprinderea acordă o atenţie deosebită la promovarea imaginii. Întreprinderea este conectată la Internet şi a reuşit să-şi creeze propria pagină Web (www.viva-igna.com).

Societatea efectuează negocierea şi corespondenţa prin intermediul poştei electronice, ceea ce este rapid şi eficient (office@viva-igna.com). Întreprinderea a înregistrat marca comercială „Viva-Igna” la Agenţia de Stat pentru Proprietate Intelectuală. Anual întreprinderea participă la un şir de expoziţii locale (Farmer) şi internaţionale, care au ca scop promovarea imaginii întreprinderii şi stabilirea parteneriatelor.

Societatea cu Răspundere Limitată „Viva-Igna” (Societate) a fost fondată la 25 iunie 1997 şi este înregistrată ca plătitor de taxă pe valoarea adăugată. Întreprinderea activează în s. Grimăncăuţi, r. Briceni, situat în zona de Nord-Est la distanta de 240 km de Chişinău şi 15 km de la hotarul cu Ucraina.

Directorul Societăţii este Tudor Lesnic, care deţine această funcţie din momentul creării întreprinderii. Abilităţile profesionale şi cunoştinţele managerului au permis întreprinderii să dezvolte businessul şi să se poziţioneze pe piaţă ca un agent viabil şi prosper.

În prezent, Compania prelucrează peste 370 ha de teren agricol şi este orientează la dezvoltarea agriculturii de valoare înaltă. Suprafaţa plantaţiilor multianuale constituie 97 ha (inclusiv: livada roditoare – 54 ha şi livada tânăra – 43 ha).

Compania dispune de o bază tehnico-materială bine dezvoltată, ceea ce permite dezvoltarea businessului agricol la un nivel înalt. Societatea dispune de licenţe pentru producerea şi comercializarea materialului săditor, precum şi importul şi comercializarea pesticidelor şi îngrăşămintelor.

Societatea are o bogată experienţă de conlucrare cu diferite proiecte şi programe implementate în Republica Moldova, printre care se enumără: Programul Naţional Agromagazine (CNFA/USAID), Proiectul Creşterii Producţiei Alimentare (Programul 2KR), Proiectul de Dezvoltare a Businessului Agricol PDBA (CNFA/USAID), Programele investiţionale ale Fondului Internaţional pentru Dezvoltarea Agricolă (IFAD).

din agravista.md

Originally posted 2012-09-09 18:16:54.

Articole asemănătoare

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.

Proiectul Răsuceni

rasuceni

Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…

DIN CE AI POTI FACE RAI