Proiectul canalului Siret-Bărăgan ar putea fi lansat anul viitor, când ar urma să fie investită o sumă de până la 50 de milioane de euro, dintr-un total estimat de 3,6 miliarde de euro, potrivit ministrului Agriculturii, Daniel Constantin.

„Pentru canalul Siret-Bărăgan ministerul a comandat studii la Institutul de Studii pentru Îmbunătăţiri Funciare şi suntem în faza finală cu acestea. Sper ca în cel mai scurt timp acest proiect să devină de o importanţă principală pentru Guvern şi să găsim surse financiare ca să putem să construim”, a declarat luni, într-o conferinţă de presă, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

El a adăugat că a discutat la Bruxelles despre investiţiile în zona de îmbunătăţiri funciare şi a vorbit şi despre canalul Siret-Bărăgan, unde este nevoie de finanţare. „Cred că vom merge pe un parteneriat public-privat, pentru că sunt investitori şi din Rusia, şi din China interesaţi să investească în această zonă. În urma discuţiilor pe care le-am avut la Bruxelles există posibilitatea ca chiar din anul 2013 să putem să facem anumite investiţii”, a afirmat Constantin.

Ministrul a mai spus că investiţiile de anul viitor vor fi sub 50 de milioane de euro, dintr-un total estimat pentru întregul canal, doar pe zona de îmbunătăţiri funciare, de 2,6 miliarde euro. De acest proiect s-a arătat interesată, anul trecut, compania China National Agricultural Group Corporation.

Tot anul trecut, Valeriu Tabără, la acea dată ministru al Agriculturii, anunţa că ministerele Agriculturii şi Mediului vor să încheie un parteneriat public-privat pentru construcţia canalului, care ar facilita irigarea a 500.000 de hectare de teren, valoarea totală a proiectului fiind de 3,6 miliarde de euro.

de Iuliana Knospe, pesurse.ro

Originally posted 2012-10-17 19:20:42.

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.

Aveți infiltrații?

Aveți treceri / străpungeri / penetrări de cabluri / țevi / conducte prin pereți, planșee și pardoseli ce manifestă infiltrații sa exfiltrații! Aveți fisuri prin pereți și pardoseli?

Etansare perfecta a strapungerilor si fisurilorAvem soluții corecte și complete.

Doar vizitați https://strapungeri.afacereamea.ro/ și puteți să găsiți produsele și soluțiile corecte pentru situația dvs concretă. Puteți și să vă abonați pentru discounturi și comisioane.

Proiectul Răsuceni

rasuceni

Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…

DIN CE AI POTI FACE RAI

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.