Creșterea prețurilor alimentelor pune și mai multă presiune asupra oamenilor care se chinuie deja să cumpere mâncare adecvată. Orgaizația Oxfam face apel la reformarea sistemului alimentar global, informează BBC.

Până în 2030, costul mediu al principalelor culturi ar putea crește cu între 120 și 180%, preconizează Oxfam. Este vorba despre accelerarea unui trend care a început acum 20 de ani. De atunci prețurile culturilor s-a dublat.

Oxfam mai prezice că jumătate din creșterea prețurile va fi cauzată de creșterea prețurilor. Organizația face apel la liderii lumii să reglementeze piața alimentelor și să investească într-un fond climatic global.

“Sistemul alimentar trebuie revizuit dacă vrem să depășim presiunile crecânde din cauza schimbărilor climatice, creșterea prețurilor și lipsa de pământ, apă și energie”, spune Barbara Stocking, directorul executiv al Oxfam.

Raportul Oxfam precizează că populația lumii va ajunge la 9 miliarde în 2050, dar rata medie a creșterii în culturile agricole s-a înjumătățit din 1990 până acum.

Potrivit raportului, cei mai săraci oameni ai lumii cheltuie, în prezent, 80% din venitul lor pe hrană. Filipinezii cheltuie de patru ori mai mult, proporțional, decât britanicii, de exemplu.

Cei de la Oxfam identifică patru puncte fierbinți în lume în problema hranei:

– În Guatemala, 865.000 de oameni sunt amenințați din cauza insecurității alimentare din cauza lipsei de investiții pentru fermieri mici și mijlocii care depind de hrană importată.

– În India, locuitorii cheltuie de două ori mai mult pe hrană decât britanicii, proporțional.

– În Azerbaidjan, producția agricolă a scăzut cu 33% anul trecut din cauza vremii, obligând țara să importe cereale din Rusia.

– În Africa de Est, opt milioane de oameni se confruntă cu crize grave de hrană din cauza secetelor.

Foto: Flickr / Sumanth Garakalajula


2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației pentru Antreprenoriat Comunitar, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.

Originally posted 2012-12-19 13:16:25.

Articole asemănătoare

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.

Proiectul Răsuceni

rasuceni

Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…

DIN CE AI POTI FACE RAI

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.

Aveți nevoie de ferestre și uși?

ferestre și ușiÎncercați să ne cereți o ofertă și nouă și veți primi comisioane. Discounturile pot fi de la 20% pînă la 60%. De ce? Deoarece ne putem permite avand o oferta completa și fiind importatori direcți de profile!

La unele comenzi de ferestre și uși, oferim gratuit plasele de insecte.

Facem contracte de întreținere / mentenanță. Intrați acum în parteneriate ce vă pot aduce câștiguri mari.