Creșterea prețurilor alimentelor pune și mai multă presiune asupra oamenilor care se chinuie deja să cumpere mâncare adecvată. Orgaizația Oxfam face apel la reformarea sistemului alimentar global, informează BBC.

Până în 2030, costul mediu al principalelor culturi ar putea crește cu între 120 și 180%, preconizează Oxfam. Este vorba despre accelerarea unui trend care a început acum 20 de ani. De atunci prețurile culturilor s-a dublat.

Oxfam mai prezice că jumătate din creșterea prețurile va fi cauzată de creșterea prețurilor. Organizația face apel la liderii lumii să reglementeze piața alimentelor și să investească într-un fond climatic global.

“Sistemul alimentar trebuie revizuit dacă vrem să depășim presiunile crecânde din cauza schimbărilor climatice, creșterea prețurilor și lipsa de pământ, apă și energie”, spune Barbara Stocking, directorul executiv al Oxfam.

Raportul Oxfam precizează că populația lumii va ajunge la 9 miliarde în 2050, dar rata medie a creșterii în culturile agricole s-a înjumătățit din 1990 până acum.

Potrivit raportului, cei mai săraci oameni ai lumii cheltuie, în prezent, 80% din venitul lor pe hrană. Filipinezii cheltuie de patru ori mai mult, proporțional, decât britanicii, de exemplu.

Cei de la Oxfam identifică patru puncte fierbinți în lume în problema hranei:

– În Guatemala, 865.000 de oameni sunt amenințați din cauza insecurității alimentare din cauza lipsei de investiții pentru fermieri mici și mijlocii care depind de hrană importată.

– În India, locuitorii cheltuie de două ori mai mult pe hrană decât britanicii, proporțional.

– În Azerbaidjan, producția agricolă a scăzut cu 33% anul trecut din cauza vremii, obligând țara să importe cereale din Rusia.

– În Africa de Est, opt milioane de oameni se confruntă cu crize grave de hrană din cauza secetelor.

Foto: Flickr / Sumanth Garakalajula

Originally posted 2012-12-19 13:16:25.

Articole asemănătoare

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.

Aveți infiltrații?

Aveți treceri / străpungeri / penetrări de cabluri / țevi / conducte prin pereți, planșee și pardoseli ce manifestă infiltrații sa exfiltrații! Aveți fisuri prin pereți și pardoseli?

Etansare perfecta a strapungerilor si fisurilorAvem soluții corecte și complete.

Doar vizitați https://strapungeri.afacereamea.ro/ și puteți să găsiți produsele și soluțiile corecte pentru situația dvs concretă. Puteți și să vă abonați pentru discounturi și comisioane.

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.