Skip to main content

ZMEURUL – fisa tehnica

ZMEURUL este un semiarbust (1-2 m inaltimea lastarilor) apreciat pentru fructele sale, ce se coc in lunile iunie – iulie. El se cultiva de la campie pana la mari altitudini, in zone cu precipitatii bogate si media temperaturilor anuale de 9-10°C. Zmeurul prefera spatiile semiumbrite. In arsita verii este indicata irigarea culturii de zmeur intre […]

Care-i mai rentabilă, cultivarea zmeurei sau a capsunilor? Un începător și un veteran își povestesc

Care-i mai rentabilă, cultivarea zmeurei sau a capsunilor? Un începător și un veteran își povestesc experiența

Cu un singur hectar se poate trăi decent în România, dar e nevoie de bani, studiu și multă muncă. Este profitabilă creşterea zmeurii sau a căpșunelor? Ca în orice afacere, răspunsul corect este “depinde pe cine întrebi”. Începătorii, care abia au depășit efortul de învățare și au dat de profit, sunt tentați să subevalueze încasările, […]

Cea mai profitabilă cultură este zmeura

Cea mai profitabilă cultură este zmeura

Investiţie pentru un hectar: 11000 euro. Costuri curente: 2000 euro. Încasări: 18000 euro. Profit din anul al doilea: 16000 de euro. Cam aşa arată – pe scurt – reţeta descrisă de Romania Garden într-un comentariu postat la versiunea originală a articolului despre culturile profitabile pe suprafeţe mici. Zmeura se poate da en-gross la 6 lei […]

Zmeura = aliata grasilor

Zmeura = aliata grasilor

De culoare rosie sau roz, cu miros placut si gust acrisor-aroma, este unul dintre cele mai cautate fructe de padure Fructele de zmeur sunt consumate atat in stare cruda, cat si in diferite preparate: dulceata, serbet, supa, inghetata, tarte, salata de fructe, sirop, marmelada, sufleuri, sosuri, ingredient in bauturi alcoolice sau nonalcoolice etc. Se serveste […]