Oferta Originally posted 2015-06-01 23:27:35.
Se întâmplă la Brăila: CĂPŞUNE LA ÎNCEPUTUL IERNII
La Brăila s-au copt căpşunele. Da! Chiar acum la începutul iernii. Fructele au gust deosebit şi o savoare distinctă, spun norocoşii care au apucat să le guste. Chiar dacă pentru necunoscători pare ceva inedit, fermierii spun că e normal ca aceste fructe să rodească şi toamna, doar că ei aleg să rupă florile pentru a […]
Care-i mai rentabilă, cultivarea zmeurei sau a capsunilor? Un începător și un veteran își povestesc
Cu un singur hectar se poate trăi decent în România, dar e nevoie de bani, studiu și multă muncă. Este profitabilă creşterea zmeurii sau a căpșunelor? Ca în orice afacere, răspunsul corect este “depinde pe cine întrebi”. Începătorii, care abia au depășit efortul de învățare și au dat de profit, sunt tentați să subevalueze încasările, […]
Capsunile si medicina traditionala
Exista, in prezent, nenumarate soiuri (peste 600) apartinand genului Fragaria, cu capsune de diferite dimensiuni si arome, toate obtinute in timp, prin incrucisari succesive, din capsunul de padure ( Fragaria vesca), ale carui fructe erau cunoscute si consumate inca din epoca pietrei. Romanii le foloseau in alimentatie, dar si in produsele cosmetice, gratie parfumului lor […]
Soiurile de capsuni
Capsunul se clasifica in 3 categorii in functie de specificul fructificarii. Deosebim astfel soiuri neremontante (fructifica un singur sezon pe an, in perioada mai-iunie), semiremontante (fructifica atat primavara, cat si toamna, daca sunt indeplinite conditiile climatice prielnice – o toamna lunga si calda) si soiuri remontante (se obtin doua recolte in fiecare an, primavara si […]
Cultura hidroponica a capsunelor
Cultivarea legumelor fara a le planta in pamant se numeste cultura hidroponica. Chiar din denumire se intelege ca plantele – legumele – sunt cultivate in apa in care au fost dizolvate substante nutritive. Totusi, aceasta este doar una din multele metode ce pot fi utilizate. Toate celelalte metode pot fi grupate simplu sub denumirea de […]
Cultivarea capsunilor
Cultivarea capsunilor remontante este una dintre cele mai profitabile idei de afaceri care permite recuperarea investitiilor din primul an. Avantajele afacerii: 1. Capsunul, prezinta o importanta mare in aliementatia omului, fiind prima specie care ofera fructe proaspete, in primavara, dupa o perioada saraca, in care au predominat merele. 2 .Talia redusa a plantelor face posibila […]
Model tehnico economic si tehnologie pentru cultivare capsun
Plantarea capsunului este diferita in functie de sistemul de cultura, cultura libera, direct in camp sau cultura protejata, in solarii sau sera. Indiferent de sistemul de cultura ales, materialul saditor trebuie sa fie de calitate, liber de viroze, procurarea lui sa se faca de la persoane autorizate cu certificat de calitate. In vederea plantarii stolonilor […]
CAPŞUNUL
Fragaria grandiflora Ehrh Fam. Rosaceae Subfam. Rosoideae Importanta capsunului este data de calitatea fructelor, care alaturi de cirese, deschid sezonul de fructe proaspete, incepand din a doua decada a lunii mai. Fructele contin: 5-12% zaharuri, 0,6-1,6% acizi, 41-87 mg% vitamina C, saruri minerale s.a. (Radu, I.F., 1985). Fructele pot fi si industrializate sub forma de […]
Afacere de zeci de mii de euro cu căpşuni
Ideea plantării căpşunilor i-a venit lui George Blidar în anul 2000 când s-a întors din străinătate şi cu banii câştigaţi a hotărât să-şi transforme culturile de legume în producţii de căpşune. De atunci, a încercat o serie de experimente cultivând mai multe soiuri de căpşune, până când a descoperit varianta cea mai profitabilă. „Am pus […]