Costul înfiinţării unui hectar de plantaţie de nuc de ridică la aproximativ 7.500 de euro
Costul înfiinţării unui hectar de plantaţie de nuc de ridică la aproximativ 7.500 de euro

Ideea îi aparţine unei şomere din din Sălaj şi a fost lansată la un concurs de idei de afaceri organizat de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Sălaj în cadrul unui proiect pilot cu finanţare europeană.

O femeie din Sălaj, şomeră, vrea să înfiinţeze o plantaţie de nuci. Ideea i-a venit după ce a participat la un curs gratuit de dezvoltare antreprenorială organizat de AJOFM Sălaj în cadrul unui proiect cu finanţare europeană, „SĂLAJ WORKACCES”. Potrivit lui Romeo Sârca, directorul AJOFM şi managerul de proiect pentru „SĂLAJ WORKACCES”, cei 28 de absolvenţi ai cursului au fost provocaţi vineri, 4 mai, la un concurs de idei de afaceri. Zece dintre ei au răspuns provocării, venind cu propuneri de afaceri din diferite domenii, de la atelier de reparaţii pentru aparatele electrocasnice, la saloane de înfrumuseţare şi plantaţii de nuci. Un juriu format din Romeo Sârca, în calitate de manager de proiect, Mircea Ciocian, reprezentant al Instituţiei Prefectului, Cornel Maghiar, adjunctul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice, şi din doi şomeri participanţi la curs dar care nu au intrat în concurs – Alina Săbăduş şi Dózsa László, au evaluat ideile de afaceri şi au stabilit un top. Autorii celor mai bune trei idei de afaceri vor fi premiaţi la sfârşitul acestei luni, când are loc un workshop în cadrul proiectului. Premiul I va consta într-un calculator şi decontarea cheltuielilor cu taxele de înfiinţare a firmei (aproximativ 700 de lei), iar pentru ocupanţii locurilor II şi III se vor deconta, de asemenea, cheltuielile cu taxele de înfiinţare.

„Beneficiarii acestor premii vor avea termen până în 31 august să demonstreze că au pus în aplicare ideea şi că au demarat afacerea”, a explicat Sârca, fără a face, însă, publice deocamdată numele câştigătorilor. Directorul AJOFM a dezvăluit, totuşi, că ideea de afaceri de pe locul I aparţine unei femei fără serviciu din Sălaj şi că ea vizează înfiinţarea unei plantaţii de nuci.

„SĂLAJ WORKACCES” este un program pilot de creştere a gradului de ocupare în judeţul Sălaj”, finanţat din fonduri europene şi de la bugetul de stat. Până la încheierea lui, la finele acestui an, 200 de şomeri vor fi consiliaţi şi formaţi profesional gratuit prin acest program, care se va concretiza şi prin realizarea unui centru pilot la nivelul regiunii de Nord – Vest.

7 mai 2012,  Adevarul, Olimpia Man

Originally posted 2012-09-25 08:53:15.

Articole asemănătoare

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.

Proiectul Răsuceni

rasuceni

Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…

DIN CE AI POTI FACE RAI