România are la dispoziţie 7,1 miliarde de euro fonduri europene pentru Strategia Naţională de Dezvoltare Rurală între 2014-2020, a declarat Nicolae Popa, directorul adjunct al Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP). Potrivit acestuia, la banii europeni se adaugă cofinanţarea naţională de 20 la sută, încă 1,4 miliarde de euro.

Autorităţile intenţionează să renunţe la sumedenia de programe de finanţare pentru agricultură (28 de măsuri între 2007-2013) care înseamnă o fragmentare ineficientă a sumelor care sunt puse la dispoziţie. Se va merge pe şapte măsuri unde vor fi direcţionaţi aceşti bani. Autorităţile vor să încurajeze investiţiile pentru Măsura 3.22 – dezvoltarea satului românesc, pentru Măsura 1.21 – dezvoltarea exploataţiilor agricole, pentru Măsura 1.23 – procesarea produselor agricole, pentru Măsura 1.12 – instalarea tinerilor în mediul rural ca şefi de exploataţii, Măsura 3.13 – încurajarea activităţilor turistice, Măsura 3.12 – înfiinţarea IMM-urilor în mediul rural şi, nu în ultimul rând, se vor direcţiona fonduri spre înfiinţarea şi consolidarea grupurilor de acţiune locală.

Potrivit oficialului, ar putea exista şi subprograme care să încurajeze anumite zone, dând ca exemplu zona montană, dar şi unele zone destinate viticulturii, legumiculturii sau pentru creşterea vacilor de carne, subdomenii care se pretează la agricultura hunedoreană.

Adrian Sălăgean

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.

Studii Geo-Tehnice

Realizam Studii Geo-Tehnice in Conditii Foarte Avantajoase

Cele mai bune preturi din piata. Sunati acum: 0769 057 340

Proiectul Răsuceni

rasuceni

Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…

DIN CE AI POTI FACE RAI

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.