Au renunţat la viaţa de oraş ca să devină fermieri şi nu regretă nici o secundă decizia. După ce s-au stabilit la poalele munţilor Bihorului, cei patru tineri au început afaceri culinare inedite, care se bucură de succes.

fermieri
FOTO: financiarul.ro

Folosesc doar ingrediente naturale ca să facă, de pildă, salsa de gogonele ori caşcaval cu ardei iute. Acestea sunt vândute apoi pe internet sau la târgurile de produse bio.

George şi Larisa Hoţopan s-au mutat în această vară într-un sat aflat la poalele munţilor Bihorului. Au găsit acest mic colţ de rai în timpul drumeţiilor pe care le-au făcut în zonă şi nu a durat mult până când şi-au cumpărat o casă veche de peste de 50 de ani.

„Am prins drag de natură, de viaţa la ţară şi în urmă cu patru luni ne-am decis să ne luăm o casă aici. Nu avem bunici aici, dar e frumos, viaţa la ţară, natura, timpul încetineşte, e altfel decât agitaţia, stresul de la oraş”, povestește George Hoţopan.

Cuplul a pus pe picioare şi o mică afacere cu fructe şi legume, culese din grădina proprie.

„Încercăm să combinăm tradiţionalul cu modernul, cum alţii în pictură sau în sculptură încearcă să combine, noi încercăm în borcane”
, mai spune George Hoţopan.

O reţetă de succes a descoperit şi Joaquim Rueda, originar din Spania. Acum zece ani a cunoscut-o pe actuala sa soţie, originară din România, şi a decis să se mute la noi. Cei doi s-au stabilit tot la poalele munţilor Bihorului şi au, de asemenea, propria afacere.

„E o ţară minunată, cu nişte bogăţii nelimitate, pe care oamenii nu le apreciază. Întrebarea nu e de ce am venit eu aici. Întrebarea este de ce pleacă românii având o ţară ca asta?”, spune Joaquim Rueda, potrivit digi24.ro. Produsele celor două familii ajung pe mesele clienţilor de la oraş, datorită unei asociaţii care le promovează atât pe internet, cât şi la târgurile de profil.

sursa

Originally posted 2015-10-26 07:38:22.

Articole asemănătoare

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.

Proiectul Răsuceni

rasuceni

Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…

DIN CE AI POTI FACE RAI

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.