Sătenii din mai multe comunități locale din Oltenia vor învăța să fabrice peleți pentru a-și asigura singuri încălzirea pentgru iarnă, în cadrul unui proiect al Asociației pentru Relații și Dezvoltare Comunitară.

Pe lângă activitățile de informare și consiliere, asociația își propune să învețe sătenii din mai multe comune din Oltenia să fabrice peleți pentru încălzire, produși din „iarba elefantului”, plantă pe care oamenii din zonele rurale alese de ARDC o vor cultiva, susțin reprezentanții ARDC, care au lansat ieri la Craiova proiectul „Valea ECO-Oltețului”. Uscată şi mărunţită, din această plantă se pot produce peleţi sau brichete pentru încălzire, cu grad redus de umiditate şi mai ieftine decât cele din lemn. Avantajul acestei plante ţine de faptul că nu e pretenţioasă, putând fi cultivată pe orice teren unde se cultivă porumb, adică aproape în toate zonele din România.

În proiect sunt implicate Primăria  Oboga din Olt, Primăria Laloşu din Vâlcea , Primăria Făureşti din Vâlcea, Şcoala Mologeşti din Vâlcea, Şcoala Făureşti, Şcoala Oboga și Asociaţia pentru Dezvoltare Comunitară  Laloşu.

Sătenii vor realiza un atelier pentru fabricat peleţi prin realizarea unei culturi de Miscanthus Giganteus (Iarba Elefantului) dar și o cameră de uscare.

Proiectul se desfăşoară în perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2012 şi este finanţat de „Programul de Granturi Mici al Fondului Global de Mediu (GEF SGP), implementat de PNUD”/“The GEF Small Grants Programme (GEF SGP).

8 martie 2012 |  Autor: Cristina Ghenea

Originally posted 2012-09-23 17:35:59.

Articole asemănătoare

Proiectul Răsuceni

rasuceni

Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…

DIN CE AI POTI FACE RAI

Aveți infiltrații?

Aveți treceri / străpungeri / penetrări de cabluri / țevi / conducte prin pereți, planșee și pardoseli ce manifestă infiltrații sa exfiltrații! Aveți fisuri prin pereți și pardoseli?

Etansare perfecta a strapungerilor si fisurilorAvem soluții corecte și complete.

Doar vizitați https://strapungeri.afacereamea.ro/ și puteți să găsiți produsele și soluțiile corecte pentru situația dvs concretă. Puteți și să vă abonați pentru discounturi și comisioane.

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.