Asociatia Consultanţilor din România pentru Accesarea Fondurilor Europene (ACRAFE) propune un set de soluţii pentru absorbţia în totalitate a fondurilor euro­pene pe agricultură şi a unui procent de 80% din fondurile structurale până în 2015.aratura

Soluţiile ACRAFE sunt prezentate în raportul „Propuneri pentru Absorbţia Eficientă a Fondurilor Comunitare”, prezentat recent. „Chiar dacă pare că zarurile au fost aruncate, nu este deloc aşa. Putem ajunge, până în 2015, la 100% absorbţie a fondurilor europene pe agricultură şi 80% a fondurilor structurale. Primii paşi pe care îi propunem sunt creşterea capacităţii insti­tu­ţionale prin folosirea extinsă şi inteligentă a asistenţei tehnice, ocuparea imediată a posturilor vacante în sistemul de gestionare a fondurilor europene şi motivarea pentru performanţă a funcţionarilor din sistem”, afirmă vicepreşedintele ACRAFE, Marian Dobrilă.

 

El crede că anul
 2012 este crucial şi pentru pregătirea strategiei şi elaborarea documentelor programatice pentru perioada 2014-2020. „Dupa 12 ani de fonduri pre şi post-aderare, România are inmagazinată în mediul privat multă experienţă, iar disponibilitatea transferului acesteia din partea beneficiarilor de fonduri, a consultanţilor şi a societăţii civile poate fi facută imediat.

„Nu consumarea banilor europeni este cea mai mare problemă a României, ci rezultatul utilizării lor.  Spre exemplu, deşi am investit 3,5 miliarde de euro în agricultură, doar din fonduri europene, încă importăm 70% dintre alimente. Pe de altă parte, preţul cu care produsele ajung la piaţă este de şapte ori mai mare decât preţul cu care pleacă de la producător. De aceea, trebuie să folosim fondurile europene pentru a ne orienta spre creşterea,  în mod durabil, a producţiei naţionale şi pentru a controla impactul semnificativ al scumpirilor asupra consumatorilor”, a explicat Dobrilă.

ACRAFE beneficiază de sus­ţi­nerea a peste 50 de companii mem­bre, care reunesc peste 1.000 de experţi cu experienţă în peste 3.000 de proiecte întocmite, cu o valoare însumată de apro­ximativ 3 miliarde de euro.

În cei patru ani de activitate, ACRAFE a iniţiat şi a promovat implementarea a peste 100 de propuneri de modificare a cadrului de funcţionare a acestor fonduri, peste jumătate dintre acestea fiind implementate cu succes.

3 milioane € a absorbit România în sectorul agricol de la UE, bani ce nu au ajutat prea mult la diminuarea importurilor de alimente, cifrate în prezent la 70% din necesar.

de DORU CIREASA


2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației pentru Antreprenoriat Comunitar, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.

Originally posted 2012-05-19 20:23:23.

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.

Proiectul Răsuceni

rasuceni

Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…

DIN CE AI POTI FACE RAI

Studii Geo-Tehnice

Realizam Studii Geo-Tehnice in Conditii Foarte Avantajoase

Cele mai bune preturi din piata. Sunati acum: 0769 057 340

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.