Semanatoarea manuala face posibila semanarea oricarei culturi de la mac pana la porumb folosind sistemul „bob cu bob”. Semanarea se face cu ajutorul unui aparat de distributie tip disc vertical rotativ cu lingurite/cupe. Cupele se schimba in functie de tipul/dimensiunea semintei. Schimbul se face usor si rapid. Pe disc se pot monta un numar maxim de 24 lingurite. Diametrul discului este de 80 cm, deci cu o rotatie completa se poate semana pe o distanta de 80 cm, si in functie de numarul cupelor, numarul semintelor poate fi intre 1 si 24.

Dimensiunea cupei de incarcare se alege in functie de dimensiunea semintei, sau mai mare in cazul in care se doreste dozarea mai multor seminte impreuna. Cupele se monteaza pe disc, deasupra palniei in unghi de 45 grade, adica in pozitie de golire. Se monteaza prin simpla apasare pana ce cama din capatul tijei linguritei se fixeaza in locasul din disc. Pentru demontare se trage usor. Nivelul semintelor din rezervor trebuie sa fie constant, pentru ca linguritele sa poata doza seminte la fiecare rotatie, dar sa nu arunce din greseala seminte in palnie si cu tija. Nivelul constant se regleaza cu ajutorul unui subar.

Adancimea se regleaza intre 0-7 cm cu ajutorul plugului. Canalul se realizeaza cu ajutorul unui brazdar de tip pana, pe care, dupa caz se poate monta si o greutate suplimentara. Semanatoarea are in dotare 11 seturi de lingurite de diferite dimensiuni. 8 seturi au 24 si 3 seturi au 12 lingurite. In cazul in care nu se folosesc 24 lingurite, in locurile ramase libere se vor monta tije fara cupa, pentru evitarea infundarii locasului.

Modelul K-1 reprezinta modelul de baza. La acest model rotile sunt pe cele doua parti laterale ale semanatoarei montate direct pe ax. La modelul K-2 rotile sunt montate una dupa alta. Discul este angrenat de o curea de distributie montata intre axul discului si roata din spate. Acest model se poate comanda si cu doua cuve pentru semanare pe doua randuri.

Semanatoarea Mod. G-1 poate fi montata pe utilaje agricole echipate cu sistem hidraulic. Modelul G-1 este un produs derivat din modelele de baza K-1 si K-2. La acest model manerul este inlocuit de un brat articulat care poate fi cuplat la utilajele agricole. Pe utilaj se pot monta mai multe semanatori, fiecare din ele miscanduse independent de celelalte. Cu aceasta metoda se pot prelucra suprafete mari de teren cu precizia semanatorii manuale.

Toate modelele pot fi echipate la cerere cu dozator de ingrasaminte si pesticide. Si acesta, ca si semanatoarea dozeaza granulele cu linguri. Granulele ajung in locatia dorita printrun tub de cauciuc. Actionarea mecanismului se face prin lant de la angrenajul semanatorii.

Se poate semana de precizie: seminţe de mac, patrunjel, ridichi, ceapa, varza, salata verde, conopida, sfecla, castraveţi, mazăre, fasole, porumb,seminte de salcam, si flori.

Se poate regla distanta intre seminte, nr de seminte, adancimea semintei (0-7 cm).

Are 11 feluri de linguri din fiecare 24 buc.

K1 costa 600 lei iar K2 800 lei.

Iata mai multe imagini pentru a intelege aceste produse interesante si functionarea lor (puteti face click pe ele pentru marire):

sursa

Originally posted 2012-12-03 23:10:48.

Proiectul Răsuceni

rasuceni

Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…

DIN CE AI POTI FACE RAI

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.

Aveți infiltrații?

Aveți treceri / străpungeri / penetrări de cabluri / țevi / conducte prin pereți, planșee și pardoseli ce manifestă infiltrații sa exfiltrații! Aveți fisuri prin pereți și pardoseli?

Etansare perfecta a strapungerilor si fisurilorAvem soluții corecte și complete.

Doar vizitați https://strapungeri.afacereamea.ro/ și puteți să găsiți produsele și soluțiile corecte pentru situația dvs concretă. Puteți și să vă abonați pentru discounturi și comisioane.

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.